FC Utrecht vindt dat er gewonnen had moeten worden: 'Neem het mijzelf heel erg kwalijk'

UTRECHT - Na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard werd er bij FC Utrecht vooral gebaald van de kansen die niet werden afgemaakt. Vooral Mimoun Mahi nam het zichzelf kwalijk dat hij de trekker niet vaker dan één keer had overgehaald.
Als wij willen blijven meedoen moet dat echt veranderen
Hoofdtrainer René Hake van FC Utrecht
Het duel tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard eindigde in een 2-2 gelijkspel. "Na de 2-1 dacht ik dat we door konden. We speelden goed in die fase. Maar we gingen ons aanvallende spel te weinig spelen", zei René Hake na afloop tegen RTV Utrecht. "Dat kwam eigenlijk weer terug na de gelijkmaker.
Sander van de Streek in gesprek met verslaggever René van den Berg
"We hebben zeker de kansen gehad. Dan moeten we meedogenloos zijn voorin", zegt Van de Streek. "Doordat we hoog druk zette waren we in bepaalde fases wel kwetsbaar. Dat speelden ze af en toe goed uit. We hadden vandaag moeten winnen."

Veel kansen

"In de afgelopen wedstrijden heb ik ook veel kansen gezien. Tegen Heracles, Go Ahead en NAC hebben we misschien wel meer kansen gehad dan vandaag. De grote van de kansen lijkt misschien anders", aldus de jarige Hake na afloop.
FC Utrecht-trainer René Hake na afloop van FC Utrecht - Fortuna
Vooral Mimoun Mahi had in de laatste 20 minuten een aantal levensgrote kansen. "Die eerste schoot die gewoon goed binnen. Hij was gelijk scherp. Mimoun weet ook dat hij de ballen normaal gesproken maakt. Hij baalde ontzettend in de kleedkamer", aldus Van de Streek.
Dat Mahi ervan baalde dat liet hij duidelijk merken. "Ik heb een klotegevoel. Je wilt belangrijk zijn voor het team. Ik had er twee meer moeten maken", zegt Mahi erover. "Ik ben een liefhebber en wil volle bak gaan. Ik heb genoeg wedstrijdritme want ik train hard genoeg. Ik had vaker moeten scoren dat neem ik mijzelf kwalijk."
In onze situatie is het gewoon heel belangrijk dat ik die ballen maak
Mimoun Mahi
De laatste weken is er door het mindere spel en de mindere resultaten kritiek op FC Utrecht. Na het verloren bekerduel met NAC kwam ook het woord crisis naar voren. "Wij als spelers moeten het verschil maken. In de voetballerij wordt er altijd gelijk naar de trainer gekeken. Maar er mag ook naar het veld gekeken worden. Vandaag kwam ik tekort", aldus Mahi. "Helemaal in de situatie waar we in zitten is het gewoon heel belangrijk dat ik die ballen maak."

Mindere fase

FC Utrecht wist van de laatste vier wedstrijden er geen één winnend af te sluiten. "Dat vreet aan je. Als wij willen blijven meedoen moet dat echt veranderen. We moeten geloof blijven houden", zei Hake die weer een aantal wijzigingen in zijn opstelling doorvoerde. "De ervaren jongens kunnen met dit soort situaties beter dealen."
Woensdag speelt FC Utrecht het laatste duel voor de winterstop tegen FC Twente. "We moeten echt zorgen dat we lekker de kerst in gaan. Die wedstrijd is heel belangrijk voor ons", besluit Mahi.
Mimoun Mahi over zijn gemiste kansen tegen Fortuna Sittard