Opnieuw wint FC Utrecht niet, onnodig gelijkspel bij Fortuna

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel bij Fortuna Sittard niet weten te winnen. Nadat de Utrechters tot twee keer toe op voorsprong kwamen eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
In de eredivisie is FC Utrecht op dit moment de nummer vijf. De Utrechters hebben 28 punten uit 16 duels.

Hoofdblessure Ter Avest

Hoofdtrainer René Hake moest al vroeg wisselen. Hidde ter Avest kreeg een bal keihard in zijn gezicht en ging naar de grond. De verdediger kon niet verder en werd na een kwartier gespeeld te hebben gewisseld voor Joris van Overeem.
Na 21 minuten voetballen beloonde Mimoun Mahi zijn eerste basisplek van dit eredivisieseizoen met een treffer. De aanvaller schoot van zo'n 18 meter de bal hard in het doel van de Limburgers: 0-1.
Lang kon FC Utrecht niet genieten van die voorsprong. Twee minuten later schoot Fortuna-speler Cox een vrije bal in één keer binnen waardoor het 1-1 werd.

Snelle treffer na rust

Vlak na rust kwam FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Na een schot van Mahi was het Van de Streek die vanuit de rebound de bal wist binnen te werken zo voor de 1-2 zorgde. Niet veel later kon doelman Maarten Paes, die de laatste weken niet in zijn beste vorm verkeerde, zich van zijn beste kant laten zien. Na zwak verdedigen ging Flemming op het Utrechtse doel af. Paes kwam uit zijn doel en voorkwam de treffer.
Na meerdere grote kansen voor FC Utrecht was het Fortuna dat toesloeg. Zian Flemming liep weg bij FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen en kon vervolgens de 2-2 tegen de touwen koppen.
Komende woensdag speelt FC Utrecht de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen FC Twente. Dan is aanvoerder Willem Janssen er niet bij. Hij kreeg tegen Fortuna zijn vijfde gele kaart en is geschorst.
Fortuna Sittard - FC Utrecht (eredivisie)
21' Mimoun Mahi (0-1)
24' George Cox (1-1)
50' Sander van de Streek (1-2)
77' Zian Flemming (2-2)