Jacob Mulenga vindt het mooi geweest

UTRECHT - Jacob Mulenga hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De na dit seizoen 38-jarige aanvaller heeft er dan een indrukwekkende carrière opzitten.
De Zambiaan, die al jaren in Utrecht woont, beleefde zijn hoogtepunt als speler van FC Utrecht. Gisteren speelde hij voor het laatst in de Galgenwaard als speler van Go Ahead Eagles. Tien minuten voor het eind werd hij door coach Kees van Wonderen in de ploeg gebracht.
Jacob Mulenga: 'Het is mooi geweest'
"Ik wilde graag afscheid nemen voor een volle Galgenwaard. Het is spijtig dat me dat niet gegeven is, maar het is mooi geweest. Ik heb het uitgebreid met mijn vrouw besproken. Het wordt tijd voor andere dingen en om mijn volledige aandacht te geven aan mijn twee kinderen. Of ik nu weg ga uit Utrecht? Zeker niet, dit is mijn thuis."

Toekomst bij FC Utrecht?

Mulenga wil ook na zijn loopbaan een rol spelen in de voetballerij. "Ik weet nog niet precies hoe, maar FC Utrecht heeft al gevraagd of ze wat voor me kunnen betekenen. Dat waardeer ik enorm. Frans van Seumeren en Jordy Zuidam willen me er graag bij hebben. Dus hopelijk tot ziens."