Moeizame overwinning waterpoloërs UZSC op De Ham: 'Niet tevreden mee'

UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC hebben zaterdag een moeizame zege geboekt in de eredivisie. Op bezoek bij De Ham in Krommenie werd door de Utrechters met 11-10 gewonnen.
In de tweede periode greep UZSC drie keer een voorsprong van twee punten verschil, maar telkens deed De Ham iets terug. Meer dan eens was het Floris van 't Veer die trefzeker was namens de thuisploeg en de spanning in de wedstrijd hield. Desondanks ging de ploeg uit Utrecht met een 6-4 voorsprong rusten.

UZSC maakt het zichzelf moeilijk

Maar aan het begin van het derde kwart schoot De Ham uit de startblokken. Het werd 6-6 en niet veel later kwam het team uit Krommenie zelfs twee keer op voorsprong. Maar UZSC toonde veerkracht en ging met een 8-8 stand de laatste periode in.
In het vierde en laatste kwart zorgden Flemming Kastrop (met vier goals topscorer van UZSC) en Benjamin Hoepelman ervoor dat UZSC uitliep naar 11-9. De Ham kwam nog terug tot 11-10 in een rommelige slotfase, waarin de ploeg van trainer Mike van den Brink het zich onnodig moeilijk maakte, maar daar bleef het bij.
Door de overwinning komt UZSC op 30 punten uit vijftien wedstrijden in de eredivisie. Daarmee maakt het onderdeel uit van de brede top-7.
Vandaag zie je hoe pril en grillig een jonge ploeg kan zijn
Benjamin Hoepelman, speler UZSC
UZSC-trainer Mike van den Brink: "Ik ben hier niet tevreden over"
"We hebben onszelf in de problemen geholpen. We waren niet secuur in het afmaken. Maken veel fouten door het niet nakomen van de afspraken. We lijden dom balverlies, maar ook verliezen ook onze kop. We maken onnodige overtredingen. Je moet zo'n pot binnenslepen", aldus trainer Mike van den Brink. "Ik ben hier niet tevreden over."
Miki Buitenhuis en Joran Westerveld verdedigden het doel bij UZSC, en dat deden zij goed. "Aan hun heeft het niet gelegen. Daar zijn ze ook voor, om net op dat moment een balletje te pakken die normaal voor 95% een doelpunt is", gaat Van den Brink verder. "Als je op papier kijkt, hebben wij een betere ploeg. Maar zij knokken voor iedere meter. Dat hebben zij goed gedaan. Maar wij moeten zelf altijd scherp zijn."
UZSC-speler Benjamin Hoepelman: "Het hoort bij een jonge ploeg, we zijn heel zoekende"

Stomme fouten

Benjamin Hoepelman, goed voor twee treffers, weet waar het mis ging. "We maken aanvallend te weinig af en verdedigend maken we te veel stomme fouten. Dat mag tegen een tegenstander als De Ham niet gebeuren. Het hoort bij een jonge ploeg. Dat is toch lastig, we zijn zoekende. We hebben veel goede wedstrijden gespeeld, maar vandaag zie je hoe pril en grillig een jonge ploeg kan zijn en hoe je door de ondergrens kan zakken."
Sinds dit seizoen staat met Van den Brink een echte Utrechter voor de groep. Hij verving de ervaren Roeland Spijker als coach. "Waar je het verschil merkt, is dat Roeland een aanvallende coach is. Hij was ook een aanvallende speler. En Mike is een verdedigende coach en ook zo als speler. Dat is wel leuk om te merken", zegt Hoepelman. "Het hoort erbij, maar ik ben zelf meer een aanvaller dan een verdediger."