Boek over keeperstrainer Achterberg: 'Gepassioneerd en bescheiden'

John Achterberg
John Achterberg © Orange Pictures
UTRECHT - 'Missie aan de Mersey', zo heet het boek over keeperstrainer John Achterberg van Liverpool dat is geschreven door Tom van Hulsen. De twee schoven vrijdag aan in Een Berg Sport om te praten over de ruim 200 bladzijdes.
Je leert vanzelf om met grote namen om te gaan
John Achterberg
Achterberg is al twaalf jaar werkzaam bij Liverpool. En dat doet de Utrechter niet onverdienstelijk. "Maar hij is heel bescheiden", zegt schrijver Van Hulsen. "Dat triggerde mij. John is zo gepassioneerd over het keepersvak, dat vond ik ongelofelijk. Hij kan de hele avond over een klein detail praten."

Utrechter in Liverpool

Bij Liverpool heeft Achterberg inmiddels mooie prijzen gepakt. De landstitel werd gewonnen, de Champions League, de Europese supercup en de wereldbeker. "Toen dacht ik dit is wel een mooi moment om een boek te maken", aldus Van Hulsen. "Dit is een verhaal dacht ik."
Bij Liverpool werkt Achterberg met de absolute wereldtop. "Je leert vanzelf om met grote namen om te gaan", vertelt Achterberg nuchter. "Het gaat erom dat ze klaar zijn voor de volgende wedstrijd."
Als een keeper een fout maakt dan heeft Achterberg zijn eigen methode om daarmee om te gaan. "De keeper weet dat hij die fout heeft gemaakt. In de training kan je dan een oefening maken waarin zo'n moment telkens terugkomt. Zonder hem ermee te confronteren, maar wel dat hij ervan leert", legt de Utrechter uit. "Op een gegeven moment pak je dan ook de beelden erbij."
In Een Berg Sport werd het boek van Tom van Hulsen over keeperstrainer John Achterberg besproken