Dames UZSC winnen opnieuw: 'Zit nog veel muziek in deze ploeg'

Utrecht - De waterpolodames van UZSC hebben in de eredivisie voor de tweede keer dit weekend gewonnen. Zondag versloegen de Utrechtse vrouwen GZC Donk met 11-5.
Ik mag niet klagen met deze uitslag
Joachim de Ruijsscher, coach UZSC
Na de eerste periode had UZSC al de 4-1 voorsprong te pakken. Nog voor rust werd de score uitgebreid naar 6-2. UZSC had het gehele duel de overhand. Na het derde kwart was de stand 8-3, waarna in de laatste acht minuten de 11-5 eindstand op het scorebord werd gezet.
"Ik had al vrij snel het idee dat we de controle hadden", sprak coach Joachim de Ruijsscher na afloop tegen RTV Utrecht. "We hebben een jonge ploeg die heel gretig is en soms nog weleens teveel wil aanvallen. Maar ik mag niet klagen met deze uitslag."
Volgens de oefenmeester zit er nog veel potentie in zijn ploeg. "We hebben vier of vijf speelsters van 17/18 jaar. We zijn nog niet klaar voor de muziek maar er zit heel veel muziek in."

Ranglijst

Zaterdag versloeg UZSC al hekkensluiter PSV met 13-1. UZSC staat tweede in de eredivisie met 27 punten uit twaalf duels. Koploper De Zaan heeft 33 punten en een wedstrijd meer gespeeld.