Engbers 26ste bij slotwedstrijd Trachitol Trophy: 'Niet bevredigend'

© Orange Pictures
UTRECHT - Marathonschaatster Emma Engbers is als 26ste geëindigd bij de slotwedstrijd van de Trachitol Trophy. De Utrechste was de beste regiogenote op ijsbaan De Meent in Alkmaar. De winst ging naar Elisa Dul, die ook het eindklassement op haar naam schreef.
Marathonschaatser Emma Engbers blikt terug op de slotwedstrijd bij de Trachitol Trophy
Tijdens de race waren er een aantal ontsnappingspogingen. Engbers maakte ook deel uit van een kopgroep. "Elisa die uiteindelijk won zat er niet bij dus dat bood kansen en gaf moraal", zegt Engbers tegen RTV Utrecht.
Aan het einde van de wedstrijd was het hele peloton echter weer bij elkaar. Dul, die de eerste twee wedstrijden van de vierdaagse ook wist te winnen, won na een massasprint. Melissa van Pierre uit Mijdrecht finishte als 28ste en Jessica Merkens uit Utrecht als 36ste.
Ik hoor bij de betere rijders
Emma Engbers, marathonschaatster

Hoge verwachtingen

Engbers had hoge verwachtingen van zichzelf. "In de laatste ronden komen de betere rijders boven. Ik hoor daar ook bij, maar de sterkste heeft gewonnen. Niemand wilde met Elisa naar de finish. Mijn resultaat is niet bevredigend." Melissa van Pierre uit Mijdrecht finishte als 28ste en Jessica Merkens uit Utrecht als 36ste.
Engbers vindt dat Dul in Alkmaar goede tegenstand werd geboden, maar zag dat niet in sommige voorgaande wedstrijden. "We hebben het haar soms wat te makkelijk gemaakt door gaten dicht te rijden. Daardoor kon ze makkelijk mee."