Winst voor waterpoloërs ZPC Amersfoort en UZSC

Gergely Palotás bezorgde ZPC Amersfoort de winst
Gergely Palotás bezorgde ZPC Amersfoort de winst © Orange Pictures
AMERSFOORT/UTRECHT - In de eredivisie waterpolo hebben de mannen van UZSC en ZPC Amersfoort beiden een overwinning weten te boeken. UZSC versloeg SVH met 12-21, ZPC Amersfoort won bij ZVL-1886 nipt met 13-14.
In de eredivisie staat ZPC Amersfoort op de derde plek met 29 punten uit veertien duels. UZSC is de nummer vijf met 27 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Koploper is AZC met 36 punten uit dertien duels.

UZSC wint eenvoudig

De mannen van UZSC hadden geen kind aan SVH. Bij rust hadden de Utrechtse waterpoloërs al 6-12 voorsprong te pakken. Na de derde periode was de stand 8-15, waarna UZSC het in de laatste acht minuten helemaal afmaakte: 12-21. Benjamin Hoepelman was met zeven doelpunten de grote man.

Palotás de held voor ZPC Amersfoort

Het duel tussen ZVL en ZPC Amersfoort ging gelijk op. Bij rust was de stand 8-7 in het voordeel van ZVL. Die marge had de thuisploeg na de derde periode nog steeds: 11-10. In het laatste kwart trok ZPC Amersfoort de overwinning naar zich toe. Gergely Palotás zorgde in de laatste minuut voor de winnende 13-14.