FC Utrecht loopt tegen ruime nederlaag aan bij PSV

Maarten Paes baalt na de goal van André Ramalho
Maarten Paes baalt na de goal van André Ramalho © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft zaterdag in de eredivisie een ruime nederlaag geleden op bezoek bij PSV. In een leeg Philips Stadion werd het 4-1 voor de Eindhovenaren. Doelman Maarten Paes speelde bij drie van de tegengoals een negatieve hoofdrol.
Door de verliespartij verliest FC Utrecht nu echt de aansluiting met de top-3. De ploeg van trainer René Hake blijft steken op 26 punten uit vijftien duels, terwijl PSV op 34 punten komt en daarmee voorlopig tweede staat.

Rake kopbal Van der Hoorn

FC Utrecht begon uitstekend en drukte dat ook uit in de score. In de twaalfde minuut was het verdediger Mike van der Hoorn die een hoekschop keihard binnenkopte en daarmee voor de 0-1 zorgde. Vlak daarvoor had ook spits Tasos Douvikas al een kans gekregen.
PSV kwam daarna iets beter in het spel, maar FC Utrecht hield verdedigend goed stand. Desondanks kwam na een klein half uur de 1-1 op het scorebord. Cody Gakpo kapte naar binnen en schoot hard raak in de korte hoek, al oogde die inzet houdbaar voor keeper Maarten Paes.
Nog geen tien minuten later kwam PSV op een 2-1 voorsprong, na opnieuw een onzeker moment van Paes. Hij verwerkte een voorzet uit een corner niet goed, waardoor André Ramalho de bal in het doel kon tikken.

PSV loopt verder uit

En dus leek FC Utrecht, dat in 1980 voor het laatst won in Eindhoven, weer af te stevenen op een nederlaag tegen PSV. Zeker toen kort na rust Ritsu Doan voor de 3-1 tekende. Hij kwam naar binnen en schoot in de korte hoek raak, waarbij Paes er opnieuw niet goed uitzag.
Even leek de VAR uitkomst te bieden, maar scheidsrechter Danny Makkelie vond dat Erick Gutierrez bij het schot van Doan niet hinderlijk buitenspel stond en keurde de treffer goed.
De wedstrijd viel twintig minuten voor tijd in het slot, toen Philipp Mwene een snelle aanval over rechts vrij kon inschieten en zo de 4-1 binnenschoot. Daarna kreeg FC Utrecht nog wel wat mogelijkheden, maar PSV-goalie Joël Drommel (met een verleden bij IJsselmeervogels) kwam niet meer in gevaar.
Ook invallers Adrián Dalmau, Django Warmerdam, Joris van Overeem en Willem Janssen konden het tij niet meer keren voor Utrecht. De komst van Janssen was nodig, omdat Van der Hoorn zich verstapte.
PSV - FC Utrecht (Eredivisie)

12' Mike van der Hoorn (0-1)
27' Cody Gakpo (1-1)
35' André Ramalho (2-1)
51' Ritsu Doan (3-1)
70' Philipp Mwene (4-1)