Waterpolokeepster Laura Aarts: via UZSC 3 terug naar Oranje

© Orange Pictures
UTRECHT - Waterpoloster Laura Aarts keert terug bij Oranje. De pas 25 jaar oude doelvrouw beëindigde haar interlandloopbaan in de zomer van 2019, na een conflict met toenmalig bondscoach Arno Havenga. Op uitnodiging van de nieuwe bondscoach, Evangelos Doudesis, stelt ze zich nu weer beschikbaar.
De stap is opmerkelijk. Aarts keepte in 2019 in Hongarije in één van de sterkste competities ter wereld. Kort voor het WK werd Aarts het met Arno Havenga, op dat moment de bondscoach, niet eens over de route richting de Olympische Spelen van Tokio. Havenga besloot daarop Aarts niet mee te nemen naar het WK en haar daarna ook niet meer te selecteren. De keepster gaf daarop aan "klaar te zijn met topsport".
Aarts keerde terug naar Nederland en ging bij haar oude club UZSC in Utrecht in het derde spelen. Daar vond ze het plezier terug. "Gaandeweg kreeg ik weer rust in m'n hoofd en ook een duidelijker beeld van wat ik nog wil in m'n leven. Na een gesprek met de nieuwe bondscoach zag ik weer kansen liggen en de topsport begon weer te kriebelen. De belangrijkste reden om terug te keren is simpelweg dat waterpolo spelen op het hoogste niveau nog steeds is wat mijn hart begeert", aldus Aarts.
Voor Doudesis was het selecteren van Aarts, al speelt ze al een tijdje niet meer op topniveau, geen moeilijke keuze. "Ze is pas 25 en in potentie nog altijd een van de beste keepsters ter wereld", aldus de bondscoach. "Ik denk dat zij een belangrijke rol in het proces van het team kan spelen richting het WK in mei in Japan en het EK in september in Split. En natuurlijk met Parijs als eindstation van deze nieuwe olympische cyclus."
Aarts won met Oranje zilver op het WK in 2015 in Kazan en een jaar later op het EK in Belgrado. In 2018 werd ze in Barcelona met de Nederlandse ploeg Europees kampioen.