Tweede goud én Paralympische kwalificatie Lisa Bunschoten

© Natasja Vos
UTRECHT - Snowboardster Lisa Bunschoten heeft zich geplaatst voor de Paralympische Winterspelen. De 26-jarige Utrechtse won dinsdag ook de tweede wereldbekerwedstrijd banked slalom in Landgraaf. Bunschoten won maandag ook al de eerste wereldbekerwedstrijd op de Limburgse piste.
"We hadden eindelijk weer mooie races na een seizoen met corona", zegt Bunschoten dinsdag tegen RTV Utrecht. "We stonden hier met een goed deelnemersveld aan de start en het was superleuk om het seizoen af te trappen in eigen land. En als je dan ook nog mag winnen met hele goeie runs is dat natuurlijk wel heel mooi."
Ik ga altijd voor goud
Lisa Bunschoten
Banked slalom is een individuele slalom op een parcours met kombochten. Degene die in de snelste tijd beneden is, is de winnaar. Op dat onderdeel won Bunschoten in 2018 in Zuid Korea brons. Daarnaast pakte ze zilver op de snowboardcross, een race met meerdere mensen tegelijk in de baan. Op dat onderdeel is Bunschoten nog niet geplaatst voor Bejing, maar dat hoopt ze volgende week te doen tijdens wedstrijden in Finland.
'Ik ben klaar voor de rest van het seizoen'
"Ik voel me fysiek heel fit, dus ik ben klaar voor de rest van het seizoen", zegt Bunschoten, die na Finland in januari ook een door corona uitgesteld WK op het programma heeft staan. Daarna volgen dus in maart de Paralympics, waar de Utrechtse hoopt op die ene medaille die ze nog niet heeft. "Ik ga altijd voor goud, dat was vier jaar geleden niet anders dan nu. Maar dat is wel degene die ontbreekt, en het vuurtje brandt wel om daarvoor te gaan."