Hockeyers kloppen olympisch kampioen België in Pro League

© Orange Pictures
UTRECHT - De Nederlandse hockeyers hebben hun eerste zege geboekt in de Pro League. In het Wagener-stadion was Oranje, met onder meer drie Kampong-spelers en aanvoerder Thierry Brinkman uit Bilthoven, met 2-1 te sterk voor olympisch en wereldkampioen België.
In het vanwege de coronamaatregelen lege stadion kwam Oranje al vroeg op voorsprong. Thijs van Dam opende uit de rebound de score. Binnen 5 minuten stond het zelfs al 2-0 door een treffer van Dennis Warmerdam, zijn eerste voor Oranje in zijn tweede interland.
Nog voor rust volgde de 2-1. Alexander Hendrickx passeerde de debuterende doelman Derk Meijer uit een strafcorner. Daarbij bleef het in Amstelveen.
Vrijdag hadden beide ploegen elkaar bij het debuut van bondscoach Jeroen Delmee ook al getroffen. Toen werd het gelijk (2-2) en scoorden Terrance Pieters en Jip Janssen van Kampong. Nederland pakte een extra punt via de shoot-outs. Ook Lars Balk van Kampong zit in de selectie.