Eredivisie: Taurus hard onderuit, VV Utrecht wint vijfsetter

© VV Utrecht
UTRECHT/HOUTEN - De volleyballers van Taurus uit Houten zijn hard onderuit gegaan op bezoek bij Lycurgus uit Groningen: 3-0. De volleybalsters van VV Utrecht zegevierde bij Dynamo met 2-3.
Taurus verloor de eerste twee sets met 25-18. In de derde set was het scoreverschil veel groter. Het werd 25-9. Hans van Westrienen en Dylan Boerefijn waren met zes punten de topscorers bij Taurus, dat afgelopen donderdag nog met 1-3 won van de hekkensluiter.
Hoewel Taurus dus verloor blijft het vierde met vijftien punten uit negen wedstrijden. Koploper Orion staat op 25 punten. Nummer twee Dynamo en nummer drie Lycurgus hebben vier punten minder dan Orion. Dynamo speelde overigens een duel minder.

Spanning bij VV Utrecht

De wedstrijd van VV Utrecht was een stuk spannender dan die van Taurus. De Utrechters pakten de eerste set met 22-25. In de tweede set kwam Dynamo op gelijke hoogte door met 26-24 te winnen. In de derde en vierde set was het scoreverschil ruimer. De derde set was met 25-17 voor Dynamo en de vierde set eindigde in 14-25 voor VV Utrecht, waardoor een vijfsetter de beslissing bracht. De eindstand was 11-15. Carla Mulli was met vijftien punten topscorer aan de zijde van VV Utrecht.
VV Utrecht klimt van de zevende naar de zesde plaats en staat op zestien punten uit tien duels. Dynamo is de nummer elf met zeven punten uit acht wedstrijden.