Waterpoloërs UZSC winnen, ZPC Amerfoort verliest

© Orange Pictures
AMERSFOORT/UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben in de eredivisie BZC met 13-4 verslagen. ZPC Amersfoort ging in dezelfde competitie met 6-8 onderuit bij koploper AZC.
UZSC staat in de eredivisie op de vijfde plek met 24 punten uit twaalf duels. ZPC Amersfoort staat derde met 26 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Koploper AZC heeft een wedstrijd minder gespeeld en een puntentotaal van 30.

UZSC stelt zege voor rust veilig

Benjamin Hoepelman en Flemming Kastrop namen samen bijna de helft van de Utrechtse doelpuntenproductie voor hun rekening tegen BZC. Beide waterpoloërs scoorden drie keer. UZSC had bij rust al de 6-2 voorsprong. in de laatste twee periodes werd de score vervolgens nog uitgebreid.

ZPC Amersfoort al snel op achterstand.

ZPC Amersfoort stond tegen AZC bij rust al met 5-3 achter. Die marge bleef vervolgens na de derde periode (7-5) en de vierde periode hetzelfde waardoor de 8-6 eindstand op het scorebord kwam. Bij ZPC Amersfoort waren de doelpunten verdeeld. Gergely Palotás en Max Siewers scoorden tweemaal. De broers Max van der Werve en Jort van der Werve scoorden beiden één keer.