Rodney Sneijder ging door moeilijke periode: 'Ik wilde stoppen'

Rodney Sneijder
Rodney Sneijder © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - Rodney Sneijder (30) speelde met de gedachte om te stoppen met voetbal. Dat vertelt de Utrechtse middenvelder van hoofdklasser DHSC aan RTV Utrecht. "Ik kreeg tik op tik, en mijn hoofd was ergens anders", geeft de jongere broer van recordinternational Wesley Sneijder aan.
Sneijder was een aantal weken afwezig bij DHSC. "Zes weken om precies te zijn. Ik heb donderdag voor het eerst weer getraind. Ik was daarom ook niet heel fit. En als je een tijd weg bent, is dat vervelend. Maar dat had wel zijn redenen. Ik ben blij dat ik heb kunnen spelen, 80 of 85 minuten", vertelt hij na afloop van het met 3-2 gewonnen duel tegen Achilles Veen.
"Allereerst raakte ik geblesseerd, hamstringklachten", gaat Sneijder verder. "En vrij kort daarna overleed mijn schoonvader. Dus dat was voor mij een moeilijke periode. Dan zit je even in een put. Toen waren er ook nog wat dingen waar ik het niet mee eens was."
Voetbal is mijn uitlaatklep, altijd al geweest. Dat is mijn leven. En zo zie ik dat nog steeds.
Rodney Sneijder
"Ik had eigenlijk besloten om te stoppen, vanwege al die dingen. Ik wilde de rest van dit seizoen stoppen. Ik kreeg tik op tik, en mijn hoofd was ergens anders", zucht de oud-profvoetballer van onder meer FC Utrecht, RKC Waalwijk en Almere City. "Maar ik ben blij dat ik er weer ben. De groep is blij en heeft mij goed opgevangen. Blijheid overheerst nu."

Eerlijkheid duurt het langst

Wesley Sneijder speelde een belangrijke rol om Rodney weer terug te krijgen op het veld. "Het is dat Wesley een aantal dagen achter elkaar naar mij toe is gekomen, dat ik moest trainen", vertelt Rodney. "Ook andere jongens, en de trainer, hebben mij daarin gesteund. Ze belden mij elke week meerdere keren."
"Ik heb een moeilijke tijd achter de rug, maar ik ben blij dat ik weer heb kunnen voetballen. Dat is mijn uitlaatklep, altijd al geweest. Dat is mijn leven. En zo zie ik dat nog steeds", aldus de aanvoerder van DHSC. "Eerlijkheid duurt het langst, zeggen ze. Ik snap dat veel mensen zich afvroegen waar ik was. Het is allemaal heel klote, maar we zijn er weer. Die drie punten pakt niemand ons meer af. Dat is ook wel lekker na zo'n periode."