Hoofdklasse: DHSC wint door hattrick Gökhan Yasar, negenklapper koploper Eemdijk

Gökhan Yasar
Gökhan Yasar © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - DHSC heeft in de hoofdklasse A een belangrijke overwinning geboekt. De Utrechters wonnen thuis met 3-2 van directe concurrent Achilles Veen. In de hoofdklasse B haalde Eemdijk uit op bezoek bij ONS Sneek. Het werd maar liefst 9-1.
Door de overwinning is DHSC (13 punten) over Achilles Veen (12 punten) heen in de stand van de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Ricky Testa la Muta heeft wel nog enkele wedstrijden in te halen.
Eemdijk is door de ruime zege nu koploper in de hoofdklasse B. Met 26 punten en een doelsaldo van +18 staat het bovenaan, voor Urk (26 punten en doelsaldo +14). Genemuiden is derde met 25 punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Gökhan Yasar de grote held bij DHSC

Ondanks een matige eerste helft ging DHSC met 2-0 rusten op Sportpark Wesley Sneijder. Twee kopballen van spits Gökhan Yasar belandden in het doel van Achilles Veen, en ook vijf minuten na rust vond Yasar het net. Hij schoot een strafschop raak die hij zelf afgedwongen had.
Een korte samenvatting van DHSC - Achilles Veen, door Menno Schilder
DHSC dicteerde het spel tot halverwege de tweede helft, maar gaf de riante 3-0 voorsprong vervolgens binnen vijf minuten bijna helemaal weg. Achilles Veen scoorde kort achter elkaar twee goals, waardoor de slotfase met een 3-2 stand begon. DHSC maakte het zichzelf heel moeilijk en werd met de rug tegen de muur gezet door de bezoekers.
In de lange blessuretijd, omdat scheidsrechter Broekhuizen enige tijd behandeld moest worden vanwege een blessure, hield de ploeg uit Ondiep uiteindelijk stand.
Ricky Testa la Muta: "Na de 3-1 is er geen organisatie meer"
"We moeten eigenlijk de 4-0 maken, los van het feit dat de wedstrijd bij 3-0 al op slot moet. Maar we kregen genoeg kansen. Bij 3-1 gingen zij erin geloven en was het bij ons ongeorganiseerd. Er was bij de 3-2 ook wel lichte paniek", erkent trainer Ricky Testa la Muta.
Rodney Sneijder schaart zich achter zijn trainer. "Je staat 3-0 voor, dan zit de wedstrijd op slot. Maar bij ons niet. We moeten de 4-0 en de 5-0 maken, maar we maken het spannend. We gaan dan ook wisselen en jongens op andere posities zetten. Dan scoren zij twee keer uit opportunistisch spel, maar ik denk dat het een dik verdiende overwinning is", aldus de aanvoerder.
DHSC - Achilles Veen (Hoofdklasse A)

35' Gökhan Yasar (1-0)
41' Gökhan Yasar (2-0)
50' Gökhan Yasar, pen. (3-0)
70' Thomas Schilders (3-1)
75' Rico Geeroms (3-2)

Negenklapper voor Eemdijk in Sneek

Het regende doelpunten voor Eemdijk in Friesland. ONS Sneek werd compleet van de mat gespeeld door de ploeg van trainer Willem Romp. Bij rust stond het al 4-0 voor de Diekers, en na rust maakte Eemdijk nog vijf treffers.
Met drie goals drukte Nigel van Zelst zijn stempel op de negenklapper van Eemdijk. De enige treffer van ONS Sneek viel een kwartier voor tijd. Steijn Potma had de eer om de 1-8 aan te tekenen. Het slotakkoord was daarna voor Jeffrey van den Dikkenberg.
ONS Sneek - Eemdijk (Hoofdklasse B)

21' Sjohn van Gulik (0-1)
31' Argjend Selimi (0-2)
37' Jesper van Dalen (0-3)
42' Nigel van Zelst (0-4)
52' Nigel van Zelst (0-5)
64' Bas Buimer (0-6)
67' Argjend Selimi (0-7)
70' Nigel van Zelst (0-8)
76' Steijn Potma (1-8)
90' Jeffrey van den Dikkenberg (1-9)