Topscorer Fonville ruilt Hercules in voor Sparta Nijkerk: 'Weloverwogen keuze'

© Geert Lommers
UTRECHT - Derdedivisionist Hercules moet het vanaf volgend seizoen doen zonder Tyrone Fonville. De huidige topscorer van de Utrechtse club heeft een contract getekend bij Sparta Nijkerk.
Prettig dat je de trainer al kent als je ergens heen gaat
Tyrone Fonville
Het huidige seizoen maakt Fonville af bij Hercules. Zijn keuze voor Sparta Nijkerk heeft hij dus al vroeg gemaakt. "Het is een weloverwogen keuze. Ik had er een dusdanig goed gevoel bij dat ik de knoop heb doorgehakt", vertelt Fonville tegenover RTV Utrecht.
"In de voorgaande jaren heb ik ook gesprekken gevoerd met andere clubs", vertelt de aanvaller. "Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt, dat wist Hercules ook. Alleen had ik nooit het gevoel bij een club waarvoor ik Hercules achter mij wilde laten."
Bij Sparta Nijkerk komt de Utrechtse topscorer Fonville een bekende tegen. Voormalig Hercules-trainer Eric Speelziek is er hoofdtrainer. "Hij heeft mij gebeld hoe ik tegenover Sparta Nijkerk zou staan", zegt Fonville. "Dat is wel prettig dat je de trainer al kent als je ergens heen gaat."
Bij Sparta Nijkerk zijn ze blij met de komst van Fonville. "We denken met Tyrone een aanvaller te hebben toegevoegd die goed in onze aanvallende speelstijl zal passen", aldus technisch manager Arjen Ruitenbeek op de website van Sparta Nijkerk. De toekomstige club van Fonville staat op dit moment derde in de derde divisie B.

Mooi afsluiten

Fonville is bezig aan zijn zevende seizoen bij Hercules. Met elf goals achter zijn naam is hij op dit moment clubtopscorer. "Het zou mooi zijn als ik dat kan doortrekken naar het einde van het seizoen. Wellicht wordt dit voor mij persoonlijk het mooiste seizoen bij Hercules. Het zou mooi zijn als ik het zo kan afsluiten, maar met het team wil ik het ook mooi afsluiten."
Komende zondag speelt hij met de Utrechtse club in de derde divisie B de regioderby tegen Hoogland. Dat duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).