FC Utrecht laat het afweten tegen Cambuur: 'Dit mag niet gebeuren'

UTRECHT - FC Utrecht heeft het in Friesland tegen Cambuur Leeuwarden behoorlijk laten afweten. Het verloor met 2-1 in foeilelijke wedstrijd.
FC Utrecht druipt af na de nederlaag
FC Utrecht druipt af na de nederlaag © Orange Pictures
De highlights van Cambuur - FC Utrecht
Uit een fraai uitgespeelde aanval, met een assist van Jamie Jacobs, opende Roberts Uldrikis in de 21e minuut namens Cambuur de score. Mark van der Maarel had zijn handen vol aan de Let. "Het waren leuke duels, maar niet altijd gemakkelijk. Je probeert er wat extra's in te gooien, maar dat was niet genoeg om ons over het dode punt heen te helpen." Na ruim een half uur maakte Moussa Sylla gelijk met een van richting veranderd schot. Kort daarvoor had ploeggenoot Othmane Boussaid een grote kans van dichtbij gemist.
Othmane Boussaid: 'We moeten gewoon alles geven'
Jacobs zette de thuisclub in de 55e opnieuw op voorsprong met een schot, na zwak verdedigingswerk van Django Warmerdam (2-1). Daarna maakte het schotloze FC Utrecht vergeefs jacht op de gelijkmaker.
"Als je voor de tweede keer achter komt is het nog moeilijker om terug te komen. Na de rust moeten we gewoon alles geven. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijd", vertelde Othmane Boussaid na afloop. Van der Maarel tast nog in het duister. "Ik kan er zo kort na de wedstrijd nog niet mijn vinger achter krijgen. Willen we wat dan mag dit niet gebeuren. We moeten echt uit een ander vaatje tappen", gooit Van der Maarel er nog maar wat clichés uit.
Mark van der Maarel: 'Ik kan er mijn vinger niet achter krijgen hoe dit kan'
Voor trainer René Hake van FC Utrecht was het een speciale wedstrijd. Hij was van januari 2018 tot medio 2019 werkzaam als hoofdcoach bij Cambuur. "Na de goal ging de intensiteit wel omhoog. We kregen nog vier goede voorzetten van de zijkant, maar daar zaten we niet goed bij", aldus Hake. "Ik ben het met je eens dat heilige vuur ontbrak, maar ik geloof niet dat het komt omdat we ons al rijk zouden rekenen (omdat de concurrenten punten hebben laten liggen)."
René Hake: 'We hebben ons echt niet rijk gerekend'
FC Utrecht verzuimt door de nederlaag om de vierde plaats te verstevigen. Het behoudt die plek op de ranglijst, maar de voorsprong op de naaste belagers blijft minimaal, 1 punt op Vitesse. De top-3 lijkt vertrokken. Het gat met Feyenoord is nu 5 punten. De Rotterdammers hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld.
Cambuur blijft verbazen in de Eredivisie. De Friese club, vorig seizoen kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, behaalde in de thuiswedstrijd tegen nummer 4 FC Utrecht de derde competitiezege op rij. De ploeg van trainer Henk de Jong klom daardoor naar de onverwachte zevende plek op de ranglijst.
Hooligans zorgen ervoor dat de wedstrijd twee keer moet worden stilgelegd. Buiten het stadion sneuvelen autoruiten en wordt brand gesticht.
Hooligans zorgen ervoor dat de wedstrijd twee keer moet worden stilgelegd. Buiten het stadion sneuvelen autoruiten en wordt brand gesticht. © Orange Pictures

Vuurwerk en hooligans

Arbiter Dennis Higler moest het duel kort na aanvang twee keer stilleggen. De eerste keer werd er alleen vuurwerk naar het veld gegooid vanuit een hoek van het stadion en daarna verschenen er ook mensen op en rond het veld. Nadat de indringers waren vertrokken en het rokende vuurwerk was verwijderd, kon Higler de wedstrijd weer hervatten.