Hercules weet weer hoe een zege voelt: 'Vertrouwen gewonnen'

UTRECHT - Eindelijk was er weer blijdschap bij Hercules dat eindelijk weer eens won. Hollandia werd in Utrecht met 2-0 verslagen. "We hebben vandaag vertrouwen gewonnen en dat is voor onze jonge groep heel belangrijk", vertelt Hercules-trainer René van der Kooij in Namen & Rugnummers.
Jonge spelers schuiven verliezen van zich af en trainen niet meer op z'n allerhardst
René van der Kooij, trainer Hercules
Van der Kooij geeft aan dat er deze week flinke gesprekken zijn gevoerd over de prestaties. Tot vandaag pakten de Utrechters één punt in de afgelopen vier wedstrijden. Van der Kooij: "Jonge spelers schuiven verliezen van zich af en trainen niet meer op z'n allerhardst. Ik vind dat we vandaag goed hebben gereageerd."

Kansen missen

Na de 2-0 kregen de Utrechters kans op de 3-0, maar scoren lukte niet. "We waren vijf, zes keer niet goed in de laatste pass. Dan hadden we vaker voor de keeper kunnen komen. We moesten er twee meer maken."

Geen bewuste doelpoging

Omar El Ghazouani van Hercules keerde terug van een schorsing en speelde een sterke wedstrijd. In de zeventigste minuut ging hij een aantal spelers voorbij en zag hij de keeper iets te ver voor het doel. Hij profiteerde bijna. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik buitenkant voet op Tyrone (Fonville red.) wilde geven, maar door het hobbelige veld ging die er bijna in. Geen bewuste poging."

Derby tegen Hoogland

Volgende week staat de provinciale derby tegen Hoogland op het programma. "Doodzonde dat er geen publiek bij mag zijn. Dat leeft. Ook vanwege mijn dubbelfunctie. We gaan er volle bak spelen. We hebben vandaag vertrouwen gewonnen en dat is voor onze jonge groep heel belangrijk", besluit trainer Van der Kooij, die ook technisch manager is bij Hoogland.