Eredivisie: Kansloze nederlaag Taurus, VV Utrecht wint na comeback

© Fotostudio RedGreenBlue
HOUTEN/UTRECHT - De volleyballers van Taurus hebben in eigen huis kansloos verloren van Dynamo. De Houtenaren gingen met 0-3 onderuit tegen de regerend landskampioen. De volleybalsters van VV Utrecht kenden een betere zaterdagavond. Peelpush werd in Utrecht met 3-2 verslagen.
De eerste twee sets werden verloren door Taurus met 17-25 en 15-25. In de laatste set bood Taurus iets meer tegenstand, maar Dynamo trok met 21-25 aan het langste eind. Jelle van Jaarsveld was zoals vaker topschutter aan de kant van Taurus. Hij scoorde elf punten.
Ondanks het verlies blijft Taurus de nummer vijf van de eredivisie met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Dynamo staat tweede met vijftien punten en een duel minder. Donderdag speelt Taurus al weer de eerstvolgende wedstrijd. Ze gaan dan naar hekkensluiter TopVolleybal Limburg.

Comeback van VV Utrecht

De volleybalsters van VV Utrecht wonnen van Peelpush na een comeback. De eerste twee sets werden met 21-25 en 22-25 verloren. De debutant in de eredivisie toonde veerkracht door twee sets overtuigend met 25-19 en 25-17 te winnen en zo een vijfsetter uit het vuur te slepen. Die eindigde in 15-8. Carla Mulli en Mirte van der Sluijs speelden een hoofdrol in de zege voor VV Utrecht met zestien en dertien punten.
VV Utrecht blijft zevende met veertien punten uit negen duels. Peelpush staat een plaats lager met acht punten uit acht wedstrijden. Komende zaterdag ontvangt VV Utrecht Apollo 8, de nummer vier van de eredivisie.