Rugbyers Eemland winnen topper in Den Haag: 'Er zit progressie in'

Haagsche RC - Eemland
Haagsche RC - Eemland © RTV Utrecht
AMERSFOORT/UTRECHT - De rugbyers van Eemland kunnen met een goed gevoel terugkijken op de topper tegen Haagsche RC. In Den Haag werd met 26-41 gewonnen.
Eemland ging de rust in met een ruime voorsprong. Na de pauze werden de Amersfoorters lange tijd met de rug tegen de muur gezet. In de loop van de tweede helft wist de thuisploeg de achterstand steeds een stukje kleiner te maken. Het verschil was op een gegeven moment een paar punten.

Controle

Sven Bulens, trainer Eemland, was niet bang om te verliezen op het moment dat Haagsche dichterbij kwam. "Ik voelde controle. Niet aanvallend, maar verdedigend. We kwamen er altijd weer uit. Als je geen controle hebt, scoren zijn al hun kansen", zegt hij.

Genieten van power

Op het eind stelde Eemland de zege veilig door uit te lopen naar 26-41. Bulens genoot van de power die zijn ploeg in de slotfase liet zien, maar vond dat zijn team vaker kon scoren. "We konden zo vier, vijf trys meer scoren."
Sven Bulens, trainer Eemland, blikt terug op de zege op Haagsche

Progressie

Dankzij de zege en vier trys, die een bonuspunt opleveren, en nederlagen van directe concurrenten waaronder Haagsche klimt Eemland van de vijfde naar de derde plaats in de ereklasse. Ze staan op 24 punten uit zes duels.
Bulens zegt dat zijn team moet gaan groeien gedurende het seizoen. "Verleden week was niet onze beste wedstrijd, maar we wonnen wel. Vandaag hebben we heel goed gespeeld, dus er zit progressie in", besluit Bulens die volgende week weer een topper speelt. DIOK is dan de tegenstander.
Verslaggever Robert Claus sprak ook met Eemland-speler Hugo Langelaar over het duel met Haagsche

URC

De rugbyers van URC deden minder goede zaken. De Utrechters verloren met 17-27 van The Bassets en staan in het rechterrijtje van de ereklasse.