Derde divisie: Hercules mist Tel rest van het seizoen, verre reis voor Hoogland

© Orange Pictures
HOOGLAND/UTRECHT - De rollen in de derde divisie B zijn omgekeerd. Hercules begon goed en draaide in de top mee, maar is na een slechte reeks afgezakt naar de middenmoot. Hoogland begon slecht en stond onderin. De laatste drie duels werden gewonnen, waardoor de ploeg van Roy Versluis nog maar één plaats onder Hercules staat.

Heupoperatie Vincent Tel

Hercules was half oktober nog de nummer 6 van de derde divisie, met twee wedstrijden achterstand op de koploper en slechts zeven punten minder. Na een reeks van vier duels waarin maar één punt is gehaald vinden we de Utrechters terug op de tiende plaats, zestiende punten achter koploper OFC.
Vanmiddag tegen Hollandia moet er daarom maar weer eens gewonnen worden. Vorige week in Dongen leek de eerste zege sinds 17 oktober binnen handbereik, maar de mannen van René van der Kooij moesten genoegen nemen met een punt.
Tegenstander Hollandia is nieuw voor Hercules. De ploeg uit Hoorn is veertiende en heeft drie punten minder dan de Utrechters. Hollandia scoorde pas elf keer en is daarmee één van de minst scorende ploegen in de competitie.
Bij Hercules ontbreekt de geschorste Rogier Benschop. Ook doelman Pepijn Vonk is er nog steeds niet bij. Vincent Tel moet tot volgend seizoen wachten op zijn debuut bij Hercules. De van Alphense Boys overgekomen middenvelder ondergaat binnenkort een heupoperatie en is de rest van dit seizoen uitgeschakeld.

Vol vertrouwen naar Limburg

Voor Hoogland staat vanmiddag de verre reis naar Heerlerheide op het programma. De ploeg van Roy Versluis zal vol vertrouwen de bus instappen, want de laatste drie duels leverden negen punten op.
Of dat vertrouwen genoeg om de nummer zeven van de ranglijst te kloppen is de vraag. De Limburgers zijn thuis nog ongeslagen en zijn de enige ploeg die er dit seizoen in slaagde koploper OFC te verslaan.
Hoogland en groene Ster troffen elkaar één keer eerder. In het afgebroken seizoen 2019-2020 won Hoogland op eigen veld met 2-1, door treffers van Oskar van Logtestijn en Coen Heus.
Bij Hoogland ontbreken Sohaib Echabouni, Lex Hienekamp en de langdurig geblesseerde Jordan Kemp.
Beide duels in de derde divisie beginnen om 14.00 uur en zijn live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.