Elia mag wedstrijden gaan spelen voor ADO Den Haag

Eljero Elia
Eljero Elia © Orange Pictures
UTRECHT - Voetballer Eljero Elia kan wedstrijden gaan spelen voor ADO Den Haag. Het is de club uit de Keuken Kampioen Divisie gelukt om de dertigvoudig international van Oranje en oud-speler van FC Utrecht een contract te geven en hem daarmee officieel toe te voegen aan de selectie. Elia (34) traint al geruime tijd mee bij de club waar hij zijn profcarrière in 2004 begon.
Het lukte ADO vanwege de slechte financiële situatie in eerste instantie niet om Elia aan zich te binden. Nu is dat toch gelukt. Begin deze maand werd bekend dat de Haagse club wordt overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Globalon Football Holdings (GFH). Zodra het overnametraject helemaal is afgerond, gaat ADO opnieuw in gesprek met Elia om over de toekomst te praten.

Flop

De aanvaller speelde afgelopen seizoen bij FC Utrecht. Daar kon hij geen moment zijn draai vinden op het veld. Ook leek hij niet te aarden in het Utrechtse. Daarop besloot de club in de zomer zijn contract te ontbinden.
Elia brak tussen 2004 en 2007 door in het geel-groen van ADO. De linksbuiten speelde daarna voor FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Basaksehir. Met Feyenoord werd Elia in 2017 kampioen van de Eredivisie. Afgelopen seizoen speelde de Hagenaar twintig competitiewedstrijden voor FC Utrecht. Elia, wiens laatste interland dateert van ruim drie jaar geleden, deed als invaller mee aan de verloren WK-finale in 2010 tegen Spanje (0-1).