Profvoetbal gaat door zonder publiek, FC Utrecht is teleurgesteld

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De voetbalwedstrijden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gaan de komende weken door zonder publiek. De eerstvolgende speelronden in het betaalde voetbal worden niet uitgesteld tot na 4 december, als er mogelijk weer supporters welkom zijn in de stadions. FC Utrecht is, net als veel andere profclubs, teleurgesteld over dat besluit.
FC Utrecht-directeur Thijs van Es wilde graag wedstrijden verschuiven. "Alleen het was heel ingewikkeld", zegt hij tegen RTV Utrecht. "De politie had geen ruimte om die verschuiving te faciliteren. En er zouden mogelijk problemen komen met mediarechten."
FC Utrecht neemt het komende zondag daardoor in Leeuwarden op in een leeg stadion op tegen SC Cambuur. Ook het thuisduel van zondag 28 november in Stadion Galgenwaard tegen Heracles Almelo wordt zonder publiek gespeeld.
Van Es snapt niets van het besluit van het kabinet om geen fans meer toe te laten in de stadions. "Met name omdat het OMT dat niet als advies heeft gegeven. Er zijn geen brandhaarden in voetbalstadions."
FC Utrecht-directeur Thijs van Es baalt: 'Voetbalstadions zijn geen coronabrandhaarden.'
Voor Jong FC Utrecht worden de wedstrijden tegen NAC Breda (19-11), FC Volendam (22-11) en Excelsior Rotterdam (26-11) zonder publiek gespeeld.

Besluit KNVB na overleg met betrokkenen

Naar aanleiding van het nieuws dat er geen fans meer mogen komen in de stadions is de KNVB in gesprek gegaan met de clubs, het Supporterscollectief, de centrale spelersraad, Coaches Betaald Voetbal, ESPN, politie, gemeentes, ministeries, politici en politieke partijen.
Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven, schrijft de KNVB. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld.
"Het voetbal biedt in deze bijzondere tijden miljoenen mensen thuis ontspanning, topsport en amusement. Door te spelen werken we (opnieuw) mee aan de oplossing. Maar we willen wel graag van 'Den Haag' horen wat er nodig is om zo snel mogelijk weer met volle tribunes te mogen spelen. Want daar draait het betaald voetbal vooral om", aldus de KNVB.