Kampong gefrustreerd door repeterend probleem: 'Mag ons echt niet gebeuren'

UTRECHT - Kampong heeft de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. Er werden tegen Rotterdam veel kansen gecreëerd maar een teleurstellend gelijkspel was het eindresultaat. Hockeyers Lars Balk en Terrance Pieters vonden dat er absoluut gewonnen had moeten worden.
Als je ziet hoeveel kansen we hebben dan mag dit niet gebeuren
Lars Balk
Het 2-2 gelijkspel tegen Rotterdam voelde voor Kampong als een nederlaag. "Eens. Omdat we hem weggeven", blikt Pieters terug. "We kwamen op karakter op 2-1 voorsprong. Je mag hem dan nooit meer weggeven."
Kampong-hockeyer Terrance Pieters in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Kampong creëerde een hoop kansen tegen Rotterdam maar verzuimde om meer dan twee keer te scoren. Dat vond Pieters frustrerend, maar hij wil er ook het positieve van in zien. "Het geeft ons ook vertrouwen dat we goed bezig zijn", aldus de doelpuntenmaker. Eigenlijk is dat de hele eerste seizoenshelft het probleem bij Kampong. Er wordt te weinig gescoord. "Het voelt niet gedisciplineerd genoeg."
Teamgenoot Lars Balk is het helemaal met Pieters eens. "Als je ziet hoeveel kansen we hebben dan mag dit niet gebeuren", zegt hij. "Als we meer goals maken dan is het gewoon klaar.."
"Voor de tweede seizoenshelft is dat een aandachtspunt", zegt Balk erover. Hij heeft zin in de winterstop. "Het was een heel pittig jaar. De Olympische Spelen waren taai. Na drie weken begonnen we alweer gelijk volle bak bij Kampong. Je mag zelf invullen hoe dat voelt."
Kampong-hockeyer Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder