Eén punt uit vier wedstrijden voor Hercules: 'Gifbeker niet leeg'

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules kreeg op bezoek bij Dongen een kwartier voor tijd uit een vrije trap de 2-2 tegen, maar Hercules-trainer René van der Kooij vond niet dat zijn ploeg de wedstrijd niet onder controle had. "De gifbeker blijkt nog niet leeg."
Ik moet zeggen dat het een geluksgoal was
Vincent Muis, doelpuntenmaker Hercules
Hercules-speler Vincent Muis liet zich bij zijn eerste basisplaats direct van zijn goede kant zien bij het 2-2 gelijke spel. Hij zorgde voor de openingstreffer. "Ik moet zeggen dat het een geluksgoal was. Ik liet hem op mijn hoofd vallen en de bal ging de kruising in."
Twee minuten later stond het alweer gelijk. Muis: "Het begon met knullig verdedigen bij een ingooi. Ik probeerde de voorzet nog te blokken, maar die viel ongelukkig binnen."
Vincent Muis over onder andere zijn basisdebuut bij Hercules

Honderd procent kansen

Nadat Hercules vlak voor rust weer op voorsprong kwam, kregen de Utrechters kans op meer goals. Van der Kooij: "We moesten het beter uitspelen. We kregen twee, drie honderd procent kansen. Dan is het 3-1 en het duel op slot."

Terechte uitslag

In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de winst. "Het was heel spannend. 2-2 is wel redelijk terecht denk ik", aldus Muis, die het volgende week met nummer tien Hercules opneemt tegen Hollandia, dat veertiende staat in de derde divisie.
Hercules-trainer René van der Kooij blikt terug op het 2-2 gelijkspel tegen Dongen