Kampong sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel, SCHC onderuit bij Amsterdam

© RTV Utrecht
UTRECHT/BILTHOVEN - De hockeyers van Kampong hebben de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-2 gelijkgespeeld bij Rotterdam. SCHC gaat met een slechter gevoel de tweede seizoenshelft in. De Bilthovenaren verloren bij Amsterdam met 2-1.
Kampong staat in de hoofdklasse op de tweede plek met 26 punten. Koploper Bloemendaal heeft zes punten meer. SCHC staat voorlaatste met zes punten. Hekkensluiter Hurley is nog puntloos. Begin maart wordt de hoofdklasse hervat.

Kampong geeft zege weg

Al na twee minuten keek Kampong tegen de 1-0 achterstand aan. Jeroen Hertzberger had namens Rotterdam gescoord.
Tot en met halverwege het tweede kwart had de thuisploeg de voorsprong in handen. Terrance Pieters zorgde namens de Utrechtse ploeg echter voor de 1-1. Na een strafcorner werkte hij vanuit de rebound de bal binnen. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen was het Silas Lageman die Kampong de 1-2 winst leek te bezorgen.
Vlak voor tijd zette Rotterdam alles op alles om nog een punt te pakken. De keeper werd ingeruild voor een veldspeler en dit pakte goed uit. Thijs van Dam zorgde vlak voor tijd voor de 2-2.
Rotterdam - Kampong (hoofdklasse)

2' Jeroen Hertzberger (1-0)
49' Terrance Pieters (1-1)
61' Silas Lageman (1-2)
69' Thijs van Dam (2-2)

SCHC onderuit

Via Bram Weers nam SCHC de leiding in het duel. Hij zorgde voor de 0-1 van de Bilthovenaren.
In het derde kwart had Lachlan Sharp slechts twee minuten nodig om de score helemaal om te draaien. Door treffers in de 44e en 45e minuut werd het 2-1 voor de thuisploeg.
Amsterdam - SCHC (hoofdklasse)

8' Bram Weers (0-1)
44' Lachlan Sharp (1-1)
45' Lachlan Sharp (2-1)