Derde divisie: derde zege op rij voor Hoogland, gelijkspel Hercules

Dongen - Hercules
Dongen - Hercules © RTV Utrecht
UTRECHT - Hoogland heeft voor de derde keer op rij gewonnen in de derde divisie. In eigen huis werd Blauw Geel'38 verslagen met 2-1. Hercules pakte een punt op bezoek bij Dongen: 2-2.

Ranglijst

Hoogland blijft klimmen op de ranglijst, nadat het lang onderin bungelde. De ploeg van Roy Versluis staat inmiddels elfde met vijftien punten uit twaalf wedstrijden. Hercules staat één plaats hoger met evenveel punten, maar een duel minder.

Basisdebutant scoort voor Hercules

Hercules, dat de voorgaande drie wedstrijden verloor, stond in de eerste helft onder druk en ontsnapte aan een achterstand. Wat de thuisploeg niet deed, deden de Utrechters in de 35ste minuut wel. Vincent Muis, die voor het eerst in de basis stond en een verleden heeft bij IJsselmeervogels, opende de score. Lang kon de ploeg van René van der Kooij niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de 0-1 viel via Mart van Bree de gelijkmaker.

Fonville doet het weer voor Hercules

Vlak voor rust ging Hercules weer aan de leiding. Tyrone Fonville, de topscorer van de regio, maakte zijn elfde goal. In de tweede helft creërden de Utrechters mogelijkheden, maar de 1-3 bleef uit. In de 66ste minuut kregen ze de deksel op de neus. Na een aantal kansen voor Dongen tekende Van Bree met een prachtige vrije trap voor de 2-2, zijn tweede doelpunt van de middag. In de slotfase ging het op en neer met kansen voor beide, maar uiteindelijk deelden de teams de punten.

35' Vincent Muis (0-1)
37' Mart van Bree (1-1)
44' Tyrone Fonville (1-2)
75' Mart van Bree (2-2)

Verslaggever Arnold Schenk vat Dongen - Hercules samen

Spectaculaire slotfase Hoogland

De eerste helft bij Hoogland - Blauw Geel'38 kende nauwelijks hoogtepunten en speelde zich af in een laag tempo. Hoe anders was dat qua hoogtepunten in het tweede gedeelte van de tweede helft. De gasten kwamen in de 66ste minuut op voorsprong via Koen van der Zanden, nadat Ruud Vos de bal niet goed weg kreeg.
In de slotminuten boog Hoogland de achterstand om in een zege. Eerst werd Bas Wobbes gevloerd in de zestien, waarmee hij een penalty verdiende. Hij ging zelf achter de bal staan en faalde niet. Het was zijn eerste goal van dit seizoen. Dankzij een treffer van Stijn Mossink in de extra tijd bleven de drie punten op het sportpark van Hoogland.
Hoogland - Blauw Geel'38

66' Koen van der Zanden (0-1)
85' Bas Wobbes (1-1) (pen.)
90' Stijn Mossink (2-1)

Hoogland - Blauw Geel'28 gemist? Luister hier de samenvatting van verslaggever Menno Schilder