Dames SCHC winnen topper van Amsterdam, Zege Kampong door late treffer

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De dames van SCHC hebben de topper in de hoofdklasse tegen Amsterdam gewonnen. De Bilthovense hockeysters waren Amsterdam met 2-3 te sterk. Kampong speelde een uitduel tegen HGC en wist door een treffer in de allerlaatste minuut met 3-4 te winnen.
Op de ranglijst gaat SCHC door de winst over Amsterdam heen. De ploeg uit Bilthoven staat tweede met acht punten achterstand op koploper Den Bosch. Kampong is de nummer zeven van de hoofdklasse.
Volgende week speelt SCHC in de laatste speelronde voor de winterstop tegen Klein Zwitserland. Kampong speelt dan tegen Pinoké.

SCHC buigt achterstand om

In Amsterdam kwam SCHC nog op 0-2 achterstand. Freeke Moes en Zoë Admiraal scoorden in de achtste en achttiende minuut.
In de 35e minuut maakte Yibbi Jansen namens SCHC de aansluitingstreffer waarna Isa Kroot in minuut 43 de stand op 2-2 zette. Mette Winter zorgde in de 53e minuut voor de winnende 2-3.
"We begonnen niet heel goed", zei SCHC-coach Lucas Judge in Namen en Rugnummers. "Gelukkig maakten we net voor rust de 2-1. Daarna speelden we een hele goede tweede helft."
Coach Lucas Judge van SCHC over de zege op Amsterdam

Van der Veldt matchwinner bij Kampong

Na tien minuten hockeyen bracht Vanessa Blockmans Kampong op 0-1 voorsprong. In het begin van het tweede kwart maakte Bente van der Veldt er 0-2 van. Maar vier minuten later was het alweer 2-2 door treffers van HGC-speelsters Isis van Loon en Cécile Pieper.
In minuut 47 bracht Dirkie Chamberlain de thuisploeg op 3-2 voorsprong. Zes minuten later zorgde Mabel Brands voor de 3-3 namens Kampong. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen totdat Van der Veldt met haar tweede van de dag in de 70e minuut voor de 3-4 zorgde.