Eredivisie: Taurus wint weer, einde aan zegereeks VV Utrecht

© RTV Utrecht
HOUTEN/UTRECHT - De volleyballers van Taurus uit Houten hebben de tweede overwinning op rij geboekt in de eredivisie. Op bezoek bij Sliedrecht Sport werd met 1-3 gewonnen. VV Utrecht beleefde een slechtere avond en verloor met 3-1 bij Regio Zwolle.
De Houtenaren verloren de eerste set met 21-25, waarna ze zich terugknokten. De ploegen hielden het in de volgende drie sets spannend tot het eind, maar Taurus trok aan het langste eind met setwinsten van 23-25, 26-28 en 23-25. Jelle van Jaarsveld was net als in de vorige wedstrijd de topschutter bij Taurus. Hij scoorde veertien punten.
Taurus is geklommen van de vijfde naar de vierde plaats met twaalf punten uit zes wedstrijden. Koploper Orion heeft vier punten meer. Komende zaterdag speelt Taurus thuis tegen directe concurrent Dynamo.

Einde aan zegereeks VV Utrecht

Er is een einde gekomen aan de serie van vier overwinningen van de volleybalsters van VV Utrecht. Regio Zwolle versloeg de Utrechters met 3-1. VV Utrecht had weinig in te brengen in de eerste set die met 25-12 werd verloren. In de tweede set trokken ze de stand gelijk door met 20-25 te winnen. De derde en vierde set eindigden in 25-19 en 25-17, waardoor de drie punten in Zwolle bleven.
Het team uit Utrecht is gezakt van de vijfde naar de zevende plaats en staat op twaalf punten uit acht duels. Regio Zwolle heeft drie punten meer uit evenveel wedstrijden en is de nummer vijf. De eerstvolgende wedstrijd van VV Utrecht wordt komende zaterdag thuis gespeeld tegen Peelpush, dat twee plaatsen lager staat dan de eredivisie debutant uit Utrecht.