Waterpoloërs ZPC Amersfoort derde na zege, gelijkspel UZSC

ZPC Amersfoort-speler Gergely Palotás scoorde drie keer tegen SVH
ZPC Amersfoort-speler Gergely Palotás scoorde drie keer tegen SVH © Orange Pictures
AMERSFOORT/UTRECHT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben in de eredivisie met 17-10 gewonnen van SVH en zijn daardoor een plek gestegen op de ranglijst. De mannen van UZSC speelden met 8-8 gelijk tegen Polar Bears.
ZPC Amersfoort staat na tien wedstrijden derde met 23 punten. Nummer twee De Zaan heeft hetzelfde aantal punten. Koploper AZC heeft een wedstrijd minder gespeeld en één punt meer. UZSC is met achttien punten de nummer vijf.

Ruime winst ZPC Amersfoort

Na twee kwarten had ZPC Amersfoort al een 7-4 voorsprong te pakken. Na de derde periode was de stand 13-6. In het laatste kwart bood SVH iets meer tegenstand maar de Amersfoortse zege kwam niet meer in gevaar: 17-10.
Topscorer aan de zijde van ZPC Amersfoort was Milán Börcsök met vier treffers.

UZSC pakt in extremis een punt

Vorige week ging UZSC in de eredivisie nipt onderuit tegen De Zaan. Tegen nummer acht Polar Bears keek het bij rust tegen een 4-5 achterstand aan. In de derde periode werd die stand omgebogen naar een 7-6 voorsprong.
In het laatste kwart scoorden de bezoekers tweemaal en leken ze de 7-8 winst mee naar huis te nemen. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Flemming Kastrop namens UZSC de 8-8. Kastrop was met drie treffers ook de topscorer van UZSC.