FC Utrecht verliest oefenduel bij Willem II: 'Niet goed genoeg'

Het duel werd gespeeld op het trainingsveld van Willem II.
Het duel werd gespeeld op het trainingsveld van Willem II. © RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft de competitienederlaag van afgelopen zondag tegen Vitesse in een besloten oefenduel tegen Willem II niet kunnen wegspoelen. De ploeg van René Hake ging woensdagmiddag in Tilburg met 2-1 onderuit.
Mark van der Maarel na het oefenduel met Willem II
Na 11 minuten voetballen pakte Willem II de leiding. Een splijtende pass van John Yeboah zorgde ervoor dat Argyris Kampetsis oog in oog met doelman Eric Oelschlägel kwam. De Tilburgse spits faalde niet: 1-0. Drie minuten later was het alweer gelijk. Moussa Sylla gaf vanaf de rechterkant de bal voor waarna Remco Balk de bal vanaf zo'n elf meter afstand in de rechterkruising schoot.
De kansen waren in de eerste helft verder spaarzaam. Toch werd er nog gescoord op het trainingsveld van Willem II. Yeboah, de man van de assist bij de 1-0, wist in de 39e minuut de 2-1 binnen te werken. De bal ging achter zijn standbeen langs het Utrechtse doel in.

Tweede helft

De wisselingen in de tweede helft zorgden ervoor dat FC Utrecht iets gevaarlijker werd, maar het creëren van echte kansen bleef opnieuw beperkt. De grootste kans was na een half uur voor Balk. Zijn schot leek het doel in te gaan, maar een verdediger van Willem II kon zich er nog net voor gooien. Hoewel FC Utrecht in de laatste fase meer aandrong bleef het 2-1 voor de thuisploeg.
Na de interlandbreak speelt FC Utrecht op 21 november een uitduel tegen Cambuur Leeuwarden.

Niet goed genoeg, niet tevreden.

"De eerste helft was niet goed genoeg", sprak Mark van der Maarel na afloop tegen RTV Utrecht. "Daar mag je niet tevreden over zijn. Eigenlijk ook niet over de tweede helft. Als je zoveel balbezit hebt mag je niet zo weinig kansen creëren."