Vitesse overklast FC Utrecht op meerdere vlakken: 'Echt heel slecht'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake vond de manier waarop zijn ploeg zondag verloor bij Vitesse niet best. De oefenmeester miste het mes tussen de tanden bij zijn spelers. Aanvoerder Willem Janssen was harder in zijn woorden. Hij vond het spel tegen de Arnhemmers 'echt heel slecht.'
Dit is verschrikkelijk zuur, ik baal er enorm van
Maarten Paes, doelman FC Utrecht
FC Utrecht verloor het uitduel met 2-1. "Wij hadden heel veel moeite met de manier waarop Vitesse speelde", analyseerde Hake na afloop tegen RTV Utrecht. "Niet alleen qua formatie maar ook qua gretigheid."
FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg

Snelle 1-0 na fout Janssen

De oefenmeester moest verdediger Benaissa Benamar inpassen doordat Mike van der Hoorn geblesseerd is. De 1-0 kwam tot stand nadat de andere centrale verdediger, Willem Janssen, de bal inleverde bij Vitesse. Dat had volgens Hake niets te maken met de personele veranderingen. "Dat is gewoon een slechte bal", is de trainer duidelijk.
Aanvoerder Janssen baalt van dat moment. "Je brengt Vitesse in de wedstrijd", aldus de routinier. "Ik dacht dat Benamar zich aanspeelbaar zou maken. Hij werd ook onder druk gezet en die bal valt er tussen in. Een klote goal."
We hadden geen vernuft, geen kwaliteit in het positiespel
Willem Janssen, aanvoerder FC Utrecht
In de tweede helft speelde FC Utrecht iets beter dan in de eerste helft. "Maar we kwamen niet makkelijk achter hun laatste lijn. Dat ontregelden zij hartstikke goed. Als je kijkt hoe zij een wedstrijd spelen dan is dat echt met het mes tussen de tanden. Dat doen wij te weinig", aldus Hake.
"Ik vond het echt heel slecht wat we vandaag hebben laten zien", zei Janssen. "We hadden geen vernuft, geen kwaliteit in het positiespel. Het lukte niet om tot kansen te komen. Het is een verloren wedstrijd."
Aanvoerder Willem Janssen in gesprek met verslaggever René van den Berg

Vitesse-uit altijd lastig

"We hebben het altijd moeilijk hier. We wisten dat het een echte vechtwedstrijd zou worden. Veel overtredingen, altijd kort zitten. Wij moeten als team er meer in groeien dat we in de duels moeten komen", aldus doelman Paes over de nederlaag. "Dit is verschrikkelijk zuur, ik baal er enorm van."
Een lichtpuntje bij FC Utrecht was de Utrechtse doelman. Paes liet zich in de slotfase van zijn beste kant zien met een aantal knappe reddingen waardoor het 'slechts' 2-1 bleef. "Ik zal mijn team nooit laten vallen", zegt de sluitpost tegenover RTV Utrecht.
De keeper moest op slag van rust wel een prachtig schot van zo'n 35 meter afstand van Bazoer incasseren. "Ik denk niet dat het een bewuste was. Volgens mij wilde hij hem richting de tweede paal geven want daar kwamen twee jongens aan."

Directe concurrent opnieuw te sterk

Opnieuw verliest FC Utrecht van een directe concurrent nadat het eerder al bij AZ kansloos onderuit ging. Is FC Utrecht dan te klein voor het tafellaken en te groot voor het servet? "Dat wil ik niet zeggen. We winnen ook uit bij Ajax en thuis van Feyenoord", aldus Paes. "We krijgen ze gelukkig allebei nog thuis, dan gaan we wel reageren."
Na de nederlaag is FC Utrecht van plek drie naar plek vier op de ranglijst gezakt. "We moeten beter voor de dag kunnen komen. We staan er nog wel goed voor dus we moeten ook niet doen of alles dramatisch is", zegt Janssen.
De aanvoerder was ook niet te spreken over een gedeelte van de FC Utrecht-supporters. Vanuit het uitvak werd vuurwerk op het veld gegooid. "Dat het gebeurt is heel triest", besluit Janssen.
Doelman Maarten Paes in gesprek met verslaggever René van den Berg