Zwak FC Utrecht verliest bij Vitesse en zakt naar plek vier

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel in de eredivisie tegen Vitesse verloren. De Utrechters gingen in Arnhem met 2-1 onderuit.
Door de nederlaag zakt FC Utrecht in de eredivisie van de derde naar de vierde plek. Feyenoord (25 punten uit 11 duels) bewandelt door de 1-0 winst op AZ de omgekeerde weg. Na twaalf duels heeft FC Utrecht 23 punten. Vitesse staat vijfde met 22 punten uit twaalf duels.

Zwakke eerste helft FC Utrecht

Vitesse pakte razendsnel de voorsprong. Verdediger Willem Janssen ging in de fout. De aanvoerder wilde de bal naar Benaissa Benamar, hij nam de plaats in van de geblesseerde Mike van der Hoorn, passen maar dit mislukte. Vitessenaar Frederiksen kreeg de bal in de voeten en schoot de 1-0 binnen.
Vitesse bleef de druk erop houden. FC Utrecht kwam het eerste half uur niet aan het eigen spel toe. Toch leken de Utrechtse de schade beperkt te houden. Tot de tweede minuut van de blessuretijd aanbrak. Utrechter Riechedly Bazoer schoot vanaf zo'n 35 meter de bal op prachtige wijze achter doelman Maarten Paes: 2-0.

Aansluitingstreffer komt te laat

Vlak na rust werd de wedstrijd vijf minuten stilgelegd nadat supporters van FC Utrecht een hoop vuurwerk het veld op gooiden.
In de tweede helft kwam FC Utrecht beter ten tonele dan in de eerste 45 minuten. In minuut 77 zorgde invaller Arthur Zagre namens FC Utrecht voor de 2-1. De Fransman schoot van zo'n 30 meter afstand. Doelman Schubert van Vitesse liet de bal door zijn handen glippen.
Vlak voor tijd kreeg Adam Maher nog een gele kaart. De middenvelder is hierdoor geschorst voor het duel met Cambuur Leeuwarden op 21 november.
In de blessuretijd liet doelman Maarten Paes nog een aantal keer van zijn beste kant zien. De sluitpost verrichte een aantal goede reddingen waardoor de nederlaag tot 2-1 beperkt bleef.
Vitesse - FC Utrecht

7' Nikolai Frederiksen (1-0)
45+2' Riechedly Bazoer (2-0)
77' Arthur Zagre (2-1)