Utrecht-fans gooien met vuurwerk in Arnhem, club gaat hard straffen

© ANP
UTRECHT - De eredivisiewedstrijd Vitesse - FC Utrecht is korte tijd stilgelegd nadat supporters vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gooiden. Aan het begin van de tweede helft staken Utrecht-supporters fakkels af, wat tot een enorme rookontwikkeling leidde. Er kwam vuurwerk in de gracht voor de tribune en op het veld terecht.
De Mobiele Eenheid ging na het incident het Utrecht-vak binnen. Na enkele minuten kon er verder gevoetbald worden.
Het geweld in voetbalstadions is de laatste weken een hot item in de eredivisie. Eerder dit seizoen werd FC Utrecht-RKC lang stilgelegd omdat Utrecht-supporters met aanstekers hadden gegooid.

Consequenties

FC Utrecht spreekt ''absolute schande'' van het wangedrag van het uitvak. De club gaat harde straffen opleggen aan de raddraaiers, staat in een statement op de website.
''Een absoluut dieptepunt deze misdragingen van een gedeelte van het uitvak rondom Vitesse'', aldus Algemeen Directeur Thijs van Es. ''Wij vinden het schandalig dat er massaal vuurwerk gegooid is in de richting van het veld, daar waar mensen zaten en spelers stonden. Het mag duidelijk zijn dat dit in niets is waar FC Utrecht voor staat. Dit is het tegenovergestelde van het steunen van het team en onze club''
''Alles staat op beeld, wij hebben de beelden inmiddels al ontvangen van onze collega's van Vitesse en gaan harde straffen opleggen aan de verantwoordelijken'', vervolgt Van Es. ''Verder willen wij vanuit onze club onze excuses aanbieden voor het wangedrag van de minderheid in het uitvak, die zich supporter willen noemen van onze club.''