Eigen fouten doen Hercules de das om: 'Moeten verdedigend harder worden'

© Geert Lommers
UTRECHT - Drie tegengoals door persoonlijke fouten werden Hercules fataal. Koploper OFC won in Utrecht met 2-3. "We moeten achterin nu écht weer even harder worden", zegt Hercules-trainer René van der Kooij in Namen en Rugnummers.
Van der Kooij vond dat de drie tegengoals aan zijn eigen ploeg liggen. "De eerste hebben we geen druk op de bal, bij de tweede speelt onze keeper de bal in de voeten van de tegenstander en bij de derde waren we nog knulliger. Dan wordt het moeilijk om te winnen, terwijl je daar in de tweede helft aanspraak op maakt."
Het staat allemaal niet zo stabiel als aan het begin van het seizoen
Bjorn van Gorkom, speler Hercules
Hoe anders ging het verdedigend in het begin van het seizoen. Hercules werd erom geroemd. Hercules-speler Bjorn van Gorkom: "Het staat allemaal niet zo stabiel als aan het begin van het seizoen. Vandaag lieten we zien hoe het niet moet met drie cadeautjes weggeven. De laatste wedstrijden is dat een terugkerend fenomeen. Het doet ons vandaag de das om."

Zakelijkheid

Hercules verloor de afgelopen drie wedstrijden, terwijl het aan het begin van het seizoen veel beter ging. Van der Kooij weet waar aan moeten worden gewerkt. "De zakelijkheid van het verdedigen moet terug, want je kan niet die goals die ik noemde zo weggeven."
[Media:4452106">