Kampong-coach Oltmans geniet van spannende competitie: 'Maar minder goed voor je hart'

UTRECHT - Kampong wist zondag het spannende duel tegen Pinoké te winnen. Dat de clubs dit seizoen in de hoofdklasse zo aan elkaar gewaagd zijn geniet Kampong-coach Roelant Oltmans van.
We hebben de winst wel terecht over de streep getrokken
Roelant Oltmans, coach Kampong
Kampong won zondag met 1-2 bij Pinoké. Dat was zwaarbevochten. "De drie punten zijn lekker", sprak hockeyer Robbert Kemperman na afloop. "Het zijn belangrijke punten voor ons. Onze eerste seizoenshelft is wisselvallig. We zijn nu weer op de goede weg."
Dat Kampong niet gemakkelijk de winst wist binnen te harken vond Oltmans niet gek. "Zij staan niet voor niets vierde", zei de oefenmeester over de Amsterdamse tegenstander. "In het tweede kwart vond ik ons heel goed spelen. We hebben de winst wel terecht over de streep getrokken."

Leuk seizoen

Oltmans geniet tot nu toe van het seizoen. "Of het nou Oranje Rood is, HGC is, Pinoké is of Amsterdam. is. Je moet keihard blijven knokken om wedstrijden te winnen. Het blijft heel lang spannend. Dat is wel minder goed voor je hart maar wel het leukste."
Na elf wedstrijden staat Kampong tweede op de ranglijst. "Daar horen we thuis", zegt Oltmans. "We hebben hier en daar onnodig punten laten liggen. Van koploper Bloemendaal verloren we terecht. In de play-offs moeten we iets verzinnen om hen te verslaan."