Derde divisie: Hoogland wint weer, derde nederlaag op rij voor Hercules

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hoogland heeft de tweede uitzege op rij geboekt. Bij Quick werd met 0-2 gewonnen. Hercules kende een slechtere middag in de derde divisie. Koploper OFC was met 3-2 te sterk in Utrecht.

Ranglijst

Hoogland kruipt weg bij de onderste plaatsen en staat inmiddels dertiende. Ze hebben twaalf punten uit elf wedstrijden. De voorsprong op hekkensluiter DEM is vier punten. Hercules staat tiende met veertien punten uit tien duels.

Rode kaart bij tegenstander Hoogland

Hoogland kwam in de 29ste minuut op voorsprong. Oskar van Logtestijn scoorde. In de slotfase verdubbelde Donny van de Pol de voorsprong. De tweede uitzege op rij kwam daardoor dichterbij.
In de slotfase werd het de bezoekers nog een stukje makkelijker gemaakt. Pepijn van Zwieten de Blom moest het veld verlaten na een rode kaart. Hij tackelde een doorgebroken speler. Met een man meer wist de ploeg van Roy Versluis de drie punten te pakken.
Quick - Hoogland

29' Oskar van Logtestijn (0-1)
78' Donny van de Pol (0-2)

Fonville maakt einde aan doelpuntendroogte

Hercules leidde de derde nederlaag op rij. In de vijftiende minuut opende Genridge Prijor de score namens OFC. Kort daarna tekende Tim Pieters voor de 1-1.
Het bleef vervolgens doelpunten regenen. In de 27ste minuut kwam OFC weer op voorsprong via Niels Butter na geblunder van de jonge doelman Silanos Damkalis. Vlak voor rust kreege Hercules de volgende klap. Niels Springer maakte de 1-3.
Tyrone Fonville zorgde in minuut 78 dat het doelpuntenverschil weer één werd. De clubtopscorer had een maand geleden voor het laatst gescoord. De ploeg van René van der Kooij ging vervolgens op jacht naar meer en kreeg kansen, maar de bezoekers sleepten met pijn en moeite de zege binnen.
Hercules - OFC

15' Genridge Prijor (0-1)
20' Tim Pieters (1-1)
27' Niels Butter (1-2)
45' Niels Springer (1-3)
78' Tyrone Fonville (2-3)