Derde divisie B: zorgen voor Hercules, Hoogland kan goede zaken doen

Tyrone Fonville: al een maand niet gescoord
Tyrone Fonville: al een maand niet gescoord © Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - In de derde divisie B krijgt het kwakkelende Hercules vanmiddag koploper OFC op bezoek. Hoogland neemt het in Den Haag op tegen Quick, dat net als de ploeg van Roy Versluis in de gevarenzone bivakkeert.

Schorsingen en keeperszorgen

Hercules heeft zorgen. Na een goede seizoensstart is de ploeg de laatste weken punten aan het morsen. Vorige week werd zelfs verloren van hekkensluiter DEM. Topscorer Tyrone Fonville heeft al sinds 10 oktober niet meer gescoord, en dan zijn er ook nog schorsingen en een keepersprobleem.
Tegen OFC ontbreken Omar el Ghazouani en Rogier Benschop vanwege een schorsing. Doelman Fons Mulder heeft vorige week een zware knieblessure opgelopen en zijn beoogde vervanger Pepijn Vonk kampt met een ontstoken slijmbeurs. Als gevolg daarvan staat Silanos Damkalis tegen OFC onder de lat.
Hercules heeft tegen OFC bovendien een beroerd trackrecord. Van de negen ontmoetingen werden er zeven verloren. Alleen in het seizoen 2016-2017 wisten de Utrechters te winnen. Het werd toen 4-0.

Hoogland kan sprong maken

Hoogland-trainer Roy Versluis kan in de uitwedstrijd tegen de landskampioen van 1908 weer beschikken over Bas Wobbes. Lex Hienekamp, Tim Iddekinge, Shaib Echahbouni en Jordan Kemp zijn nog steeds geblesseerd.
Hoogland boekte vorige week een belangrijke zege op Hollandia, waardoor de ploeg weer aansluiting heeft met de teams boven de streep. Hoogland staat 17e met 9 punten, maar nummer 11 HSC'21 heeft maar twee punten meer. Quick is 13e met 10 punten. Een zege zou voor hoogland een mooie sprong op de ranglijst kunnen betekenen.
Quick en Hoogland troffen elkaar één keer eerder. Toen werd het 1-1.
Beide derded divisieduels beginnen vanmiddag om 14.00 uur en zijn live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.