Honkbalclub UVV mag niet promoveren en vreest voor leegloop

© Rick van Manen
UTRECHT - UVV heeft bot gevangen bij de honkbalbond met een verzoek om volgend seizoen in de hoofdklasse te mogen spelen. De Utrechters lieten in oktober aan de bond weten voor promotie in aanmerking te willen komen, maar dat verzoek is afgewezen.
De hoofdklasse bestond afgelopen seizoen uit acht clubs. Er is geen enkele club gedegradeerd. De hoofdklasse wordt nu uitgebreid naar negen teams. Nummer één van de eerste klasse RCH is toegelaten tot het hoogste niveau van Nederland. Bondsdirecteur Eskes laat weten dat de boel daarmee op slot zit. "Er is voor het seizoen 2022 geen mogelijkheid meer om een verzoek in te dienen aan de hoofdklasse deel te nemen." Euro Stars was ook uitgenodigd door de bond om te praten over promotie. Maar de nummer 2 van hetr afgelopen seizoen kwam uiteindelijk niet in aanmerking.
UVV vreest nu een leegloop, omdat veel spelers graag in de hoofdklasse willen spelen. De bond komt die spelers zelfs tegemoet door ze twee weken extra de tijd te geven overschrijving aan te vragen naar een andere club.