Utrechter Strikwerda bondscoach Oranje O22

© Orange Pictures
UTRECHT - Redbad Strikwerda wordt één van de drie bondscoach van het nieuwe nationale volleybalteam voor spelers onder de 22. De Utrechter gaat die functie delen met Arnold van Ree en Arjan Taaij.
Alle drie de coaches blijven gewoon actief bij hun club. Dat betekent dat Strikwerda hoofdcoach blijft bij Dynamo in Apeldoorn.
Strikwerda, die ooit fysiotherapeut was bij FC Utrecht, was als coach onder meer actief bij het Nieuwegeinse NVC. De laatste jaren werkt hij in de top van Nederland. Met landstede Zwolle won hij in 2015 de landstitel en de beker. In 2019 won hij met Dynamo de beker. Met diezelfde club werd hij in 2021 landskampioen.
Tot nu toe worden er voor de mannen WK's georganiseerd voor de leeftijdscategorie O21 en EK's voor de leeftijdscategorie O20. Wereldvolleybalbond FIVB organiseerde van 2013 tot en met 2017 drie keer een WK O23, maar is daarmee gestopt.

De Europese volleybalbond CEV gaat juist vanaf 2022 als pilot een EK O22 invoeren. In mei 2022 worden hiervoor kwalificatietoernooien gespeeld, de eindronde is in juli.