Door de Lens van Ankie: eredivisievolleybal smaakt naar meer

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Zigzaggend baan ik me een weg door alle rood wit uitgedoste voetbalsupporters. Stapvoets nader ik het stadion. Aangekomen bij de parkeergarage loop ik vast. Ik mag er niet in. Wat nu? De volleyballers hadden me al gewaarschuwd, vandaag speelt FC Utrecht thuis. Maar hé: VVU toch ook? En daar wil ik toevallig graag naar toe. Want sinds kort wordt er in de Galgenwaard niet alleen op eredivisieniveau gevoetbald maar ook gevolleybald.
Met mijn perskaart in mijn hand zwaai ik naar de verkeersregelaars. Gelukkig tref ik alleen maar vriendelijke mensen. En na wat heen en weer gebel, is er een plekje voor me vrij. Opgelucht zet ik mijn auto weg en klim dan haastig de steile ijzeren trappen op naar de ingang van de hal. Het opgewonden geroezemoes van de voetbalfans overal om me heen werkt aanstekelijk. Ik heb er zin in.

VVU hoort thuis in de eredivisie

Binnen zie ik een volle tribune. Met vlaggen en trommels zit iedereen al klaar. De vrouwen van het dames 1 team zijn al op het veld. Achter elkaar smashen ze de bal over het net om warm te draaien. Dan worden alle speelsters voorgesteld, de tegenstander de hand geschud en klinkt het fluitsignaal. De wedstrijd is begonnen. In hoog tempo wordt er door beide teams gescoord.
De eerste twee sets gaat nog gelijk op, maar daarna laten de vrouwen van VVU zien waarom ze thuishoren in de eredivisie. Door niets laten ze zich afleiden. In opperste concentratie serveren ze de bal keer op keer strak en zelfverzekerd over het net. Ze winnen met 3 tegen 1. Dit is al de derde overwinning op rij. Volleybal op topniveau hier in de Galgenwaard. Dat smaakt naar meer. Ik ga alvast een parkeerplaatsje reserveren voor de volgende keer.