Hake, Mallahi en Ramselaar genieten van riante winst: 'Die derde plek voelt goed'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - Het regende bij FC Utrecht deze zondag uiteindelijk doelpunten waardoor er ruim werd gewonnen van Willem II. Daar was trainer René Hake zeer tevreden mee, net als hattrickheld Bart Ramselaar en Mohamad Mallahi die zijn eerste eredivisietreffer maakte.
Bij VVZA heb ik er weleens zeven gemaakt
Bart Ramselaar
"We hebben het zeker niet cadeau gekregen. Het gaat erom dat je op de juiste momenten de goals maakt, dat hebben we vandaag gedaan", zei Hake na afloop van de 5-1 winst op Willem II. "Maar bij een 2-1 stand hadden zij zomaar de 2-2 kunnen maken."
In het veld weten ze ook dat er goede vervangers klaar staan
René Hake, hoofdtrainer FC Utrecht
Dat het een ruime 5-1 werd is een mooie gegeven. "Een paar weken geleden kregen we er nog vijf om de oren", doelde Hake op de 5-1 nederlaag van twee weken geleden bij AZ.
De oefenmeester kon tegen Willem II weer gebruik maken van zijn ruime bank. En met succes want invallers Mallahi en Van Overeem scoorden. "Uiteindelijk moeten ze vanuit hun rol hun kansen pakken. In het veld weten ze ook dat er goede vervangers klaar staan."
Tegen Vitesse kan Hake niet beschikken over de geschorste Mark van der Maarel en Adam Maher. "Dan zal ook de waarde blijken van deze groep. We zullen in ieder geval met elf spelers aan de aftrap staan", grapt Hake.

Hattrick Ramselaar

Ramselaar scoorde drie keer tegen Willem II. Het was zijn eerste hattrick in dienst van FC Utrecht. Bij zijn amateurclub VVZA in Amersfoort deed hij het al weleens. "Toen heb ik er weleens zeven in één wedstrijd gemaakt", lachte Ramselaar tegen RTV Utrecht. "Het is lekker. Je wil altijd belangrijk zijn. Vorige week tegen Heerenveen had ik al de mogelijkheden, misschien was ik daardoor vandaag extra gebrand."
FC Utrecht staat inmiddels derde op ranglijst. "Dat voelt goed. Je voelt dat er iets haalbaar is dit seizoen en daar gaan we voor", zegt Ramselaar. De laatste weken speelt hij op de nummer tien positie, de weken ervoor als linkeraanvaller. Met die wisselingen kan hij naar eigen zeggen goed omgaan. "Het mentale aspect als voetballer is belangrijk. Je moet altijd vertrouwen in jezelf hebben. Dat zit bij mij wel goed."

Utrechter Mallahi maakt eerste eredivisietreffer

"Dit is een heerlijk gevoel", sprak Mallahi na afloop. Eind september beleefde de inwoner van het Utrechtse Kanaleneiland zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht. Nu een maand later scoorde hij op prachtige wijze zijn eerste treffer. "Kijken en schieten, hij vloog mooi in de kruising. Ik zag dat de keeper ver van het doel stond."
Het voelt wel als het seizoen van mijn doorbraak
Mohamed Mallahi
Mallahi is tweebenig. "Ook met rechts had ik hem in de kruising kunnen krullen", zegt hij lachend. "Het voelt wel als het seizoen van mijn doorbraak. Ik wacht op mijn kansen", aldus Mallahi die Jong FC Utrecht achter zich heeft gelaten. "Daar gaan we niet meer naar terug, 100 procent."