Pijnlijke nederlaag mannen SCHC in degradatiestrijd, Kampong wint van HGC

© Orange Pictures
UTRECHT - De hockeyers van SCHC hebben het duel in de onderste regionen van de hoofdklasse verloren van Tilburg: 2-3. Kampong wist op eigen veld wel te winnen. HGC werd met 3-0 verslagen.
SCHC zakt door de nederlaag van de tiende naar de elfde plek. Tilburg bewandelt de omgekeerde weg. Beide ploegen hebben zes punten. Hekkensluiter Hurley is nog puntloos. Kampong komt door de driepunter tegen HGC op 19 punten uit. De Utrechters staan derde.

Winst Kampong

Kampong kende een flitsende start. Al na vier minuten had Bjorn Kellerman de 1-0 op het scorebord gezet tegen HGC. Ook na rust kwam Kampong goed uit de kleedkamer.
Robbert Kemperman zorgde in de 36e minuut voor de 2-0 voorsprong. En dus was het een goede terugkeer van doelman David Harte. De sluitpost hield bij zijn terugkeer na een langdurige blessure zijn doel schoon.
Kampong - HGC

4' Bjorn Kellerman (1-0)
36' Robbert Kemperman (2-0)

SCHC onderuit tegen directe concurrent

Vlak voor het einde van het tweede kwart opende SCHC de score. Bram Weers wist namens de ploeg uit Bitlhoven de 1-0 binnen te werken. Vorige week wist diezelfde Weers ook al twee keer te scoren. Lang kon SCHC niet van die voorsprong genieten.
Nog voor rust was het Leando Tolini die via een strafcorner de 1-1 op het scorebord zette namens Tilburg. Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Cédric Terwel zorgde via een strafcorner voor de 2-1 voorsprong van SCHC.
Na rust was het vrijwel direct weer gelijk. Opnieuw was het Tolino die via een strafcorner scoorde: 2-2. Met nog tien minuten te gaan wist Jip Krens Tilburg voor het eerst op voorsprong te brengen via een strafbal. Hij maakte de 3-2.
SCHC - Tilburg

32' Bram Weers (1-0)
34' Leando Tolini (1-1)
35' Cédric Terwel (2-1)
37' Leando Tolini (2-2)
60' Jip Krens (2-3)