Waterpoloërs UZSC en ZPC Amersfoort winnen

UZSC
UZSC © Orange Pictures
UTRECHT/AMERSFOORT - In de eredivisie waterpolo hebben de mannen van UZSC PSV met 22-8 verslagen. Ook ZPC Amersfoort won. In Amersfoort werd het 14-8 tegen Den Haag.
UZSC staat vierde op de ranglijst met zeventien punten uit acht duels. ZPC Amersfoort is de nummer vijf met hetzelfde aantal punten.

Ruime winst UZSC

De waterpoloërs van UZSC lieten PSV al snel merken dat er niets te halen viel. In het eerste kwart hadden de Utrechters al de 7-0 voorsprong. Bij rust stond het 12-3 voor UZSC.
Ook in het derde kwart gaf UZSC gas: 15-6. Waarna er in het laatste kwart nog zeven treffers werden bijgemaakt en de eindstand 22-8 werd. Sook Willemsen was met vijf treffers de meeste scorende speler van UZSC.

ZPC stelt zege in tweede helft veilig

Tegen Den Haag had ZPC Amersfoort na het eerste kwart de 3-1 voorsprong te pakken. Na het tweede kwart was de stand echter 5-5.
In eigen bad herpakten de Amerfoorters zich waardoor ze na het derde kwart de 9-5 voorsprong in handen hadden. In het laatste kwart kwam Den Haag nog tweemaal tot scoren, ZPC Amersfoort maakte er nog vijf bij.
Gergely Palotas was topscorer aan de zijde van ZPC Amersfoort met vijf treffers.