Hoofdklasse: Jessey Sneijder maakt eerste goal bij winnend DHSC, nipte zege Eemdijk

Jessey Sneijder
Jessey Sneijder © Orange Pictures
UTRECHT/EEMDIJK - In de hoofdklasse A is de wedstrijd tussen DHSC en Achilles'29 met 4-2 gewonnen door de thuisploeg. De Utrechters toonden veerkracht tegen het tiental uit Groesbeek, want ze gaven na rust een 2-0 voorsprong weg, maar wonnen alsnog. Eemdijk won ook. In de hoofdklasse B werd Berkum met 1-0 verslagen.

DHSC toont veerkracht in laatste kwartier

DHSC kwam, in minuut negentien, op 1-0 via Jessey Sneijder, de zoon van record-international Wesley Sneijder. Dit was het eerste doelpunt namens het eerste elftal voor de 15-jarige. Na een halfuur kwam Achilles'29 met tien man te staan, Jesse van Gerwen werd van het veld gestuurd. Direct na de rode kaart werd de voorsprong verdubbeld door Emre Bal. 2-0 was tevens de ruststand.
Zes minuten na rust maakte Esmat Shanwary uit een vrije trap de aansluitingstreffer voor Achilles'29. Na een klein uurtje werd zelfs de gelijkmaker gemaakt door de tien man van Achilles'29, Benjamin Maria maakte de 2-2.
De thuisploeg toonde veerkracht en kwam opnieuw op voorsprong. In minuut 75 scoorde Christian Gandu uit de kluts de 3-2 namens DHSC. Een minuut voor het eindsignaal besliste Gokhan Yasar de wedstrijd met de 4-2. Met deze einduitslag komt de ploeg van trainer Rick Testa La Muta op negen punten uit evenveel duels.

Nigel van Zelst matchwinner voor Eemdijk

Op Sportpark De Vinken heeft Eemdijk met 1-0 gewonnen van Berkum. De wedstrijd in de hoofdklasse B begon een kwartiertje later in verband met een file waar de bezoekers in stonden, maar om kwart voor drie werd er dan toch afgetrapt in Bunschoten-Spakenburg.
Ondanks diverse kansen stond in de rust de 0-0 nog op het scorebord. Daar leek het bij te blijven, maar in minuut 75 viel de enige treffer van de wedstrijd. De 1-0 voor Eemdijk kwam op naam van Nigel van Zelst na een snelle corner van de thuisploeg en een voorzet van Argjend Selimi.
In minuut 87 kwam de ploeg van trainer Willem Romp nog met de schrik vrij na een vrije trap, die op de paal werd geschoten door Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. Door de overwinning komt Eemdijk op 17 punten uit negen duels. Daardoor klimt het naar de derde plek, achter Genemuiden en Urk.