Dafne Schippers neemt afscheid van trainer en Papendal: 'Niet helemaal op mijn plek'

Dafne Schippers met Bart Bennema (rechts)
Dafne Schippers met Bart Bennema (rechts) © Orange Pictures
UTRECHT - Atlete Dafne Schippers heeft afscheid genomen van haar trainer Bart Bennema. De Utrechtse sprintster, die twee keer wereldkampioen werd op de 200 meter, traint ook niet meer op Sportcentrum Papendal.
De 29-jarige Schippers nam na de teleurstellende Olympische Spelen, waarin ze geen finaleplaats wist te behalen, een pauze. Maar een reden voor haar breuk met Bennema, met wie ze in totaal elf jaar samenwerkte is nog niet bekend.
De afgelopen jaren kwakkelt Schippers met een rugblessure. Mede daardoor haalt ze al geruime tijd haar niveau uit 2015 en 2017, toen ze wereldkampioene werd op de 200 meter, niet.

Verklaring

"Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet helemaal meer op mijn plek was op Papendal. Niet per se de locatie, maar wel qua bond. Dus ik heb gekozen om mijn eigen weg in te slaan", vertelt Schippers in een verklaring aan de NOS.
Ze gaat vanaf nu samenwerken met Wigert Thunnissen, een oud-trainer van de estafetteploeg. "Ik heb een team om mijn heen gebouwd met een paar krachttrainers, die ervoor zorgen dat ik heel sterk word rondom mijn rug. Aankomende periode ga ik met Wigert samenwerken", aldus de atlete.
Haar samenwerking met Bennema werd er door haar rugblessure niet beter op. "Het is niet makkelijk om met zo'n groot rugprobleem samen te werken. Uiteindelijk heeft die samenwerking niet gebracht waar we op gehoopt hadden. Bart heeft mij nu ook geholpen in het proces richting Wigert en hij is enthousiast over deze jongens", zegt Schippers.