FC Utrecht is gewaarschuwd voor Willem II: 'Ze staan niet voor niets vijfde'

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht speelt zondagmiddag in de eredivisie de subtopper thuis tegen Willem II. Nummer 3 FC Utrecht heeft 20 punten uit tien duelsm Willem II heeft twee punten minder en is vijfde. FC Utrecht is dit seizoen thuis nog ongeslagen.
Zonder de al langer afwezigen Tommie St. Jago, Simon Gustafson en Mimoun Mahi, maar mét alle spelers die dinsdag in de bekerwedstrijd tegen SteDoCo rust kregen, werkt trainer René Hake toe naar de ontmoeting met de Tilburgers, die na een matig afgelopen seizoen dit seizoen weer prima presteren.
Meest in het oog springend is daarbij natuurlijk de thuiszege op PSV, maar het is vooral de 3-0 zege in Arnhem tegen Vitesse die voor FC Utrecht een waarschuwing is: Willem II is niet alleen in eigen stadion goed.

Goed voetballende ploeg

"Het is een ploeg die graag wil voetballen", zegt Utrecht-trainer René Hake. "Ze hebben een balvaste spits die voor veel dreiging zorgt. Daarbij hebben ze goeie zijkanten, de ene wat meer met de individuele actie, de ander met voorzetten die voor dreiging zorgen en een dynamisch middenveld."
René Hake over Willem II en de ideale nummer 10
Willem II is ook een ploeg die graag zelf de bal heeft, en niet inzakt rond het eigen zestienmetergebied. "Dat betekent dat je zelf ruimte krijgt om te voetballen. En dan moeten we het naar onze eigen kant toetrekken", vindt Hake.
"Ze spelen met twee controleurs, dus ik ben benieuwd wie ik het meest tegenkom", vult Bart Ramselaar zijn trainer aan. "Het is een hele strijdvolle ploeg met goede spelers. Ze hebben een hele sterke lange spits. Het is een ploeg om rekening mee te houden. Ze staan niet voor niets vijfde."

Nummer 10

In Een Berg Sport was vrijdag Arno Arts, oud speler van zowel FC Utrecht als Willem II, te gast. Met hem spraken René en Gert over de ideale nummer 10. Is dat Simon Gustafson, Sander van de Streek of Bart Ramselaar?
De discussie over de 10
De brompotten Pessel & Boonen zijn deze week best positief. Uiteraard voorspellen zij ook deze week een zege voor FC Utrecht.
De voorspelling van Pessel & Boonen
FC Utrecht - Willem II begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers live.