FC Utrecht wint in bekertoernooi van SteDoCo 'Het was een geslaagde avond'

Remco Balk
Remco Balk © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker gewonnen van SteDoCo. In Hoornaar versloegen de profs de tegenstander uit de derde divisie met 5-0.
Halverwege leidde FC Utrecht met 2-0. Remco Balk opende de score na iets meer dan een kwartier met een heuse rommelgoal. Hij kreeg de voorkeur in de spits boven bijvoorbeeld Adrián Dalmau, die ook nu geen minuut speelde. "De trainer mag me overal neerzetten", vertelde Balk na afloop.
Op de vraag of Dalmau klaar is in Utrecht was trainer René Hake helder. "Op dit moment wel ja. We hebben de voorkeur gegeven aan Balk. Dat is een bewegelijker type en dat wilde ik tegen een tegenstander die met veel mensen achter de bal speelt. Of er een poging wordt gedaan om hem van de winter te verkopen? Daar ga ik niet over. Adriàn zal zeker nog bruikbaar zijn en we waarderen zijn inbreng", hield Hake zich verder op de vlakte.
"Ik kan overal in de aanval staan. Ik was goed bezig en toen kreeg ik corona. Het is fijn om het vertrouwen te krijgen van de trainer." Vlak voor rust kwam de tweede treffer op naam van Othmane Boussaid, die fraai inschoot.
Na de hervatting scoorden Adam Maher, Moussa Sylla en Sander van de Streek voor de nummer 3 van de Eredivisie.
Adam Maher haalt uit tegen SteDoCo
Adam Maher haalt uit tegen SteDoCo © Orange Pictures

Adelaar geniet tegen oude club

Frans Adelaar, oud-speler en voormalig trainer van FC Utrecht, is de coach van SteDoCo. Zijn schoonzoon Vincent Verheul had nog de kans om de aansluitingstreffer te maken op 0-2. Maar hij stuitte op Maarten Paes. "Ik zei al grappend tegen Rick Kruys, als die erin was gegaan had ik het nog wel willen zien", lachtte Adelaar na afloop. "Nee, zonder gekheid. FC Utrecht is op alle fronten beter. Fysiek, technisch en tactisch."
Het vizier was dan ook continu gericht op de komende competitiewedstrijd zaterdag. "ACV is veel belangrijker, maar ik snap die jongens ook wel. Die wilden natuurlijk allemaal spelen tegen FC Utrecht. Het was overigens wel geweldig georganiseerd hier. Het was een groot feest."