Janssen maakt een hattrick maar is niet blij: 'Niet mogen weggeven'

© Orange Pictures
UTRECHT - Jip Janssen van Kampong maakte tegen Oranje-Rood (3-3) weliswaar een hattrick maar blij was hij niet. De 24-jarige hockeyer vond het dood en doodzonde dat de voorsprong werd weggegeven.
We hebben slap gespeeld
Derck de Vilder, hockeyer Kampong
Kampong stond tegen Oranje-Rood lang met 3-2 voor, maar vlak voor tijd maakte de thuisploeg de 3-3. Slechts een punt voor de Utrechters, maar het voelde als een nederlaag. "Dat kun je wel zeggen. We laten het in de tweede helft zo lopen. Dan moet je echt boos zijn op jezelf", aldus Janssen na afloop tegen RTV Utrecht. "Als je de energie niet levert die je hoort te leveren dan word je gewoon afgestraft. Eigen domme schuld. Dit is doodzonde."
"Zij hebben zich goed in de wedstrijd weten te vechten, maar ik denk dat wij eerder van onszelf hebben verloren dan van Oranje-Rood", analyseerde Janssen. Hij maakte alle drie de Utrechtse treffers, een hattrick. Daar blijft hij nuchter onder. "Ik heb mijn taak gedaan, dat probeer ik iedere week te doen."

Wisselende resultaten

Vooralsnog kent Kampong dit seizoen hoge pieken en diepe dalen. Dat baart Janssen nog geen zorgen. "Nee, dat niet. Het ligt dit jaar veel dichter bij elkaar", zegt hij. De Vilder is iets waakzamer. "Het is wel iets waar we op moeten letten. We hebben nog veel te doen. Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Het is een aandachtspunt."
[Media:">